Consilierii din Motru alungă investitorii și se laudă cu asta

Gorjul a fost printre ultimele județe din România în care au venit marile lanțuri de hipermarketuri. Administrația PSD a blocat constant venirea unor companii pentru protejarea intereselor unor oameni de afaceri locali. În cele din urmă, la Târgu Jiu s-au deschis porțile, dar Motru rămâne un oraș închis pentru investitori.

Parcul industrial promis de primarul Gigel Jianu în campania electorală rămâne o promisiune cu zero șanse de a se materializa în actualul mandat. Primarul încearcă să faciliteze măcar apariția unor centre comerciale care ar crea locuri de muncă, dar s-a izbit de opoziția consiliului local controlat de PSD-ALDE-PSRo.

Un dezvoltator important la nivel național a făcut o solicitare primăriei pentru un teren pe care ar fi urmat să realizeze o investiție de 850.000 de euro. Era nevoie doar ca municipalitatea să își dea acordul pentru demolarea unei ruine și pentru scoaterea terenului la licitație. Consilierii locali s-au opus și chiar par mândri de asta.

Ion Cojocaru, consilier municipal ALDE la Motru, nu a votat proiectul privind centrul comercial întrucât îl consideră nelegal. Mai mult, spune că ar vrea activități de producție, nu de comerț, de parcă s-ar exclude una pe alta. “Nu știu acest investitor cine este. Acolo este vorba de niște teren, de niște probleme legate de legislație. Nu poți să salți mâna sus în momentul când nu e ceva legal. Timp de trei ani nu s-a făcut nimic în Motru, nu a venit niciun investitor. Referitor la locuri de muncă, să știți că în Motru sunt destule spații comerciale, domnul Jianu să aducă investiții să facă producție, să dea de lucru la oameni. Orașul e plin de vânzători”, a spus Cojocaru la Radio Infinit.

Ilie Petrescu, consilier ales pe lista PSRo, a spus la același post de radio că se încearcă o intoxicare, pentru că proiectul de hotărâre nu avea avizul secretarului. “Locul ăla acolo este o făcătură în care mi se pare, și nu că mi se pare, e o suspiciune rezonabilă că acolo se poate întâmpla un abuz fără nicio chestiune din partea edilului de la Motru. Acolo este o minciună totală că se opune cineva la investiții sau la dezvoltarea orașului Motru”, a spus Ilie Petrescu, nefiind clar la ce se referă.

Ion Sanda, consilier independent, în trecut pesedist, a spus că pe acel teren sunt niște construcții, unele fiind ale unui privat. “Se forțează să se scoată la licitație. Asta e mentalitatea domnului primar, să dea vina pe consilieri. Se exagerează că fac 40 de locuri de muncă pe două mii de metri pătrați”, a spus Sanda.

Viceprimarul PSD, Cosmin Morega, îl acuză pe primar de interese locale. “Să punem un teren la dispoziție de mii de euro pentru 2-3-4 mii de lei pe lună? Ce vreți să vă spun, că acelei societăți i s-au pus la dispoziție documentele încă de acum un an, au făcut și proiectul, au făcut și măsurători cadastrale. Oare cine le-a permis acest lucru?”, a spus Morega, căruia i se pare ciudat că firma respectivă a făcut măsurători înainte de a câștiga licitația!!!

Astfel de mentalități au ținut investitorii departe de Motru zeci de ani, nicio altă localitate din Gorj nefiind atât de închisă din acest punct de vedere. Motru este celebru pentru că a blocat cu ani în urmă deschiderea unui magazin Penny, care a fost nevoit să construiască pe raza comunei Cătunele, la graniță cu Motru.

Primarul din Motru, liberalul Gigel Jianu, a spus că persoanele private care dețin clădiri pe terenul respectiv și-au luat aviz pentru demolare. “Nu există nimic ilegal, pur și simplu resping fără niciun fel de argumente”, a spus Jianu. “Singura clădire care aparține municipalității trebuia demolată și aveam nevoie de avizul Consiliului Local pentru asta”, a spus Jianu.

Vizualizări: 6,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: