Profesorii şi studenţii UCB se specializează pe bani europeni

Zeci de studenţi şi profesori ai Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu Jiu au primit bani de la UE pentru a se specializa în străinătate. Numai în cel de-al doilea semestru al anului universitar urmează să plece alţi 31 în ţări precum Franţa, Turcia sau Grecia.

Din anul 2008, când Comisia Europeană i-a permis Universităţii “Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu să organizeze mobilităţi prin programul Erasmus, 55 de studenţi şi profesori au beneficiat de burse de studiu, de practică sau de predare şi formare profesională în special în ţări ale Uniunii Europene.

În cel de-al doilea semestru al anului universitar 2012-2013 urmează să beneficieze de aceste granturi alte câteva zeci de studenţi, masteranzi şi cadre universitare. “Prin programul Erasmus, în cel de-al doilea semestru beneficiază de bursă de studiu 9 studenţi care vor merge în Franţa, Grecia şi Turcia, 8 cadre didactice şi personal administrativ care pot opta pentru una dintre cele 25 de universităţi din străinătate cu care avem încheiat parteneriat şi alte 8 cadre didactice pentru mobilităţi de predare”, a declarat Andreea Văduva, referent Biroul de Relaţii Internaţionale din cadrul UCB.

Studenţii s-au masteranzii care urmează să facă cel de-al doilea semestru din anul universitar în străinătate primesc între 275 şi 350 de euro lunar pentru cheltuielile cu masa şi cazarea, iar cadrele didactice primesc între 230 şi 300 de euro pentru 5 zile de predare într-o instituţie de învăţământ superior.

Studenţii străini vin la Târgu Jiu

Studenţii din cadrul Universităţii “Constantin Brâncuşi” pot opta şi pentru o bursă de plasament care implică pregătire practică de minim trei luni. Pentru semestrul II din acest an universitar sunt disponibile 6 locuri însă numai unul a fost ocupat. Orice student sau masterand care are media peste 7 şi stăpâneşte bine o limbă străină de circulaţie internaţională poate aplica pentru acest tip de bursă. Practica se poate desfăşura în universităţile ţării pentru care optează beneficiarii sau în cadrul unei companii.

Şi Universitatea “Constantin Brâncuşi” a găzduit studenţi din Turcia, Portugalia, Polonia şi Franţa. În cea de-a doua parte a anului universitar 2012-2013 alţi zece studenţi şi cadre didactice din străinătatea vor urma cursuri sau vor preda la UCB.  

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: