Profesorul din Turceni, acuzat de corupere sexuală, este încă la catedră

Dascălul din Turceni acuzat de o elevă că ar fi agresat-o sexual încă predă. Profesorul de matematică este vizat de două anchete: una penală și una administrativă, dar își continuă orele la școală chiar dacă este cercetat pentru corupere sexuală. Oficialii școlii și ai Inspectoratului Școlar Județean Gorj au transmis că nu pot lua vreo măsură împotriva acestuia până la finalizarea anchetei penale și instanța se va pronunța definitiv în acest caz.

Până se va finaliza procesul în care dascălul va fi judecat pentru corupere sexuală, profesorul de matematică va continua să predea la Liceul Tehnologic din Turceni, dar nu la ora fetei care l-a acuzat că ar fi agresat-o sexual luni la rând.

Oana Șandru, directorul Liceului Tehnologic Turceni, a declarat: ”Am constituit o comisie de cercetare disciplinară la nivelul unității”. Dar comisia nu poate lua nicio măsură împotriva profesorului cât este în desfășurare cercetarea penală.

Doar o sentință definitivă a instanței, spune Inspectoratul Școlar, va putea duce la desfacerea contractului de muncă. Până atunci, contează prezumția de nevinovăție, iar dascălul își continuă activitatea la școală. Profesorul acuzat de corupere sexuală a minorilor a refuzat să comenteze cele întâmplate.

Gheorghiţă Stoian, avocata victimei, a vorbit despre calvarul prin care a trecut eleva de 14 ani: ”Dintr-un copil foarte sociabil și vesel a devenit un copil anxios, tremura, stări pe care le observa în ziua în care urma să se desfășoare pregătirea în particular la disciplina matematică. S-a întocmis un raport cu privire la observarea comportamentului și consilierea minorei în cauză, de către un psiholog, care a confirmat că toate cele precizate de fetiță erau adevărate, fetița este sinceră, are un nivel de inteligență deosebit de ridicat”.

"În ziua meditației, profesorul m-a tras înspre el și m-a pupat pe buze. A început să-mi bage mâna sub bluză, apoi m-a atins pe sâni. Am început să tremur, aveam lacrimi în ochi, pulsul mi-a crescut și nu știam ce trebuie să fac", este una dintre mărturiile fetei.

Un caz similar s-a produs la Liceul Teologic din Târgu Jiu. Un preot care preda religie a fost acuzat de o elevă că ar fi agresat-o sexual. După sesizarea fetei, Mitropolia Olteniei a decis ca preotul să nu mai vină la catedră și i-a fost desfăcut contractul de muncă deși procesul nu s-a încheiat.

Vizualizări: 1,171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: