Profit uriaş la Hidroelectrica. „S-a bătut orice record”

Hidroelectrica a obţinut pe primele 9 luni ale anului un profit brut mai mare decât pe tot anul trecut, când compania a înregistrat un record din acest punct de vedere. Informaţia a fost dată de Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, la o conferinţă pe tema pregătirilor pentru iarnă, organizată de publicaţia „Focus Energetic”.

Hidroelectrica are în acest an rezultate mai bune ca oricând. „S-a bătut orice record. Pe primele nouă luni am avut venituri din exploatare de 3,2 miliarde de lei, cât în tot anul 2017, iar profitul brut a fost de 1,98 miliarde de lei, în contextul în care în tot anul trecut am generat 1,6 miliarde”, a declarat Badea, care şi-a propus să depăşească în acest an pragul de două miliarde de lei.

Directorul Hidroelectrica a prezentat şi primele date concrete ale planului de afaceri pe următorii cinci ani. „Vă dau o cifră în premieră: 5,56 miliarde de lei este programul de investiţii în următorii cinci ani de zile. Aici aş include investiţii noi, retehnologizări, modernizări, mentananţă cu capitalizare şi achiziţii de participaţii, extinderea portofoliului Hidroelectrica, diversificarea surselor pe care le avem”, a mai spus Badea la conferinţa menţionată.

Hidroelectrica este, alături de Complexul Energetic Oltenia, unul dintre cei mai mari doi producători de energie electrică din România. Compania este deţinută de stat în proporţie de 80%, iar restul de Fondul Proprietatea.

Vizualizări: 1,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: