Program incert de 1 Mai. Director: E posibil să chemăm angajaţii la lucru

Angajaţii Minprest ar putea să muncească în minivacanţa de 1 mai. În cazul în care nu vor încheia acţiunile de împădurire, aceştia vor fi chemaţi de acasă în zilele în care ar trebui să fie liberi. Directorul societăţii prestatoare de servicii pentru compania energetică se gândeşte cum să-i stimuleze pe cei care au plantat zeci de mii de puieţi în ultima lună.

Gabriel Giorgi, directorul Minprest, a explicat că este posibil ca nu toţi angajaţii să se bucure de zilele libere de 1 mai: „Noi ne pliem pe programul Complexului Energetic Oltenia. Dacă noi o să avem activitate, o să prestăm. Este posibil ca o parte din angajaţi să participe la lucrările de împădurire. Noi mai avem două hectare şi jumătate. Deja începe cea de-a doua parte a activităţii de întreţinere a plantaţiilor şi este posibil să-i chemăm la lucru. Dacă nu va fi nevoie, îşi vor lua concediu de odihnă pentru că au lucrat şi sâmbăta şi duminica şi trebuie recuperate acele zile. Începând cu 2 aprilie până sâmbăta trecută, am lucrat zi-lumină, mai puţin zilele de Paşte şi de Izvorul Tămăduirii”.

Cei care au venit de acasă în weekend ori în alte zile libere vor fi plătiţi şi vor primi zile libere, la rândul lor. În plus, în limita bugetului, ar putea fi găsite fonduri pentru a-i recompensa. „Merită şi colegii mei câteva zile de repaus pentru că au muncit. Vă daţi seama, să plantezi în 17 zile 60 de hectare, 300 de mii de puieţi, nu e de aici de colo. Mai mult decât atât, a mai trebuit să facem completări şi pe alte lucrări din anii trecuţi. Alţi 15 mii de puieţi în zona Tismana, pe haldă, şi încă 15 mii, la Lupoaia, tot pe haldă. Cei care au venit la serviciu şi nu erau angajaţi pentru această activitate şi au venit din altă activitate. Sunt echipe care prestează activitate de curăţare benzi, este o echipă de fete de la Tismana, Pinoasa. Cei care au fost prezenţi în Vinerea Mare vor fi plătiţi pentru ziua respectivă plus un liber. Vom vedea cum mai putem stimula oamenii care au muncit”, a mai spus Giorgi.

Vizualizări: 2,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: