Programele ”Casa Verde” şi ”Rabla”, suspendate în Gorj

Două programe finanţate de Fondul de mediu ce au avut un mare succes în anii anteriori sunt acum în aer, cel puţin în judeţul Gorj. De câteva săptămâni bune, guvernanţii nu dau semne că aceste programe vor funcţiona în continuare, din contră, atât reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, cât şi operatorii de casat ”rable” spun că veştile nu sunt tocmai încurajatoare. Nici despre programul ”Casa Verde” nu ştie ceva.

Programele ”Rabla” şi ”Casa Verde” ar putea rămâne blocate anul acesta pentru că Administraţia Fondului de Mediu nu are suficienți bani încât să continue proiectele. Acest lucru este confirmat de directorul Agenţiei pentru Protecția Mediului Gorj, Radu Socolovski, care spune că programul s-ar putea încheia la cota alocată până acum pentru că nu mai sunt bani. ”Cota alocată la debutul programului a fost în totalitate consumată și între timp aceasta nu a mai fost suplimentată. Din păcate, veștile nu sunt încurajatoare. Rămâne de văzut ce socoteli își face noul guvern”, a declarat Radu Socolovski. Cert este că și operatorii de casat mașini vechi autorizați din județul Gorj nu mai prea au speranțe. Fiecare centru de colectare a primit câte 40 de tichete pe care le-au epuizat în doar două zile. În acest moment, colectorii au doar liste de așteptare pe care sunt înscriși sute de gorjeni.

„Casa Verde” nu mai este

Aceeași situație și în cazul celui de-al doilea program. ”Casa Verde” debuta anul trecut în forță la 1 iunie după ce anterior ordinul  ministrului fusese publicat 30 de zile în Monitorul Oficial. În prezent însă nici vorbă de acest program. ”Deocamdată nu am fost anunțați dacă va mai continua sau nu. În mod normal, anul trecut a debutat la 1 iunie dar anul acesta nu ni s-a comunicat nimic. Gorjenii sunt interesați, programul a avut mare succes la noi dar acum nu știm nimic”, a declarat Radu Socolovschi.

DECLARAȚIE

Recent, fostul ministru al mediului, Korodi Attila, a mărturisit într-o conferință de presă că va renunța la aceste două programe din lipsă de fonduri. ”Suntem nevoiți să nu deschidem o nouă sesiune a programului Casa Verde. Cât privește programul Rabla, suntem nevoiți ca programul care a începutul anul acesta să se termine la cota alocată până acum, pentru că nu mai avem resurse financiare să suplimentăm”, a declarat fostul ministru al mediului.

Vizualizări: 110

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: