Programul de 1 Decembrie, la Târgu Jiu

1 Decembrie este o zi însemnată în istoria poporului român și a armatei sale. Este o zi a solidarităţii, o zi a unităţii şi o zi a bucuriei, pentru faptul că suntem români.

Pentru a cinsti cum se cuvine acest important eveniment, "Ziua de 1 Decembrie 2016 - Ziua Naţională a României", militarii din Garnizoanele Târgu-Jiu şi Târgu-Cărbuneşti, în cooperare cu autorităţile publice locale şi judeţene, vor organiza o serie de activităţi specifice.

Manifestările Zilei de 1 Decembrie vor începe la ora 10.00, în municipiul Tg-Jiu, cu un program solemn: o slujbă de Te-Deum săvârşită de un sobor de preoţi, alocuţiuni ale personalităţilor prezente la manifestare şi ceremonii militare de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, din Piaţa Prefecturii.

Nu va lipsi din program tradiţionalul moment artistic în aer liber, de cântece patriotice, intitulat „Noi suntem români”, susţinut de Ans. Doina Gorjului.

Ceremonialul va continua cu defilarea Detaşamentului de Onoare, constituit din peste 150 de militari şi angajaţi aparţinând unităţilor militare din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor Gorj.

De Ziua Naţională, vor fi ceremonii militare de depunere de coroane şi jerbe de flori şi la Monumentul Eroilor din oraşul Târgu-Cărbuneşti, începând cu orele 12.00. Ceremonia militară şi religioasă se va încheia cu defilarea gărzii de onoare.

COMANDANTUL GARNIZOANEI TÂRGU-JIU

Colonel

ANDRONESCU GHEORGHE

Vizualizări: 3,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: