Un primar din Gorj s-a prezentat la spital după cazul italianului bolnav: Pentru siguranță am venit

Primarul comunei gorjene Slivilești, Sorin Bucurescu, s-a prezentat, marți noaptea, la Unitatea de Primiri Urgențe din Târgu Jiu, după ce a văzut la televizor cazul italianului care s-a plimbat prin mai multe comune din Gorj înainte să se întoarcă în Italia, unde a fost diagnosticat cu coronavirus. Sorin Bucurescu susține că, săptămâna trecută, s-ar fi întâlnit cu un cetățean italian și speră să nu fie cel care a fost diagnosticat cu noul Covid 19.

Sorin Bucurescu a venit la spital să-i fie prelevate probe și să excludă orice variantă. El a explicat că s-a întâlnit cu un cetățean italian în cursul săptămânii trecute, dar nu este convins că este vorba de bărbatul de 71 de ani care a fost diagnosticat cu coronavirus imediat ce a ajuns în Italia. 

„Nu m-am panicat, dar așa este normal și firesc. Este un cetățean italian, căsătorit în România, cu o doamnă din localitatea mea. Nu cred că este acesta despre care vorbim. Nu venea din zona aceea. Dacă am temeri sau nu, tot același e rezultatul. Am fost cu acest italian pe un fond de vânătoare, nu a participat cu arma de vânătoare. A fost interesat să cumpere un fond de vânătoare în Gorj. Eu nu cred că este aceeași persoană”, a spus Bucurescu.

Acesta a adăugat că a venit mai mult să se asigure că este în afara oricărui pericol. Bucurescu este aproape convins că țara noastră nu ar putea face față unei eventuale epidemii. „Pentru siguranță am venit. Eu cred că noi, poporul român, nu suntem pregătiți suficient pentru acest virus. Nu avem spitale suficiente, nu avem cadre medicale suficiente pentru a preveni acest virus. Sunt alte țări mai dezvoltate care nu au putut să prevină acest virus și cred că nu suntem pregătiți suficient”, a mai declarat Bucurescu. (A.A.)

actualizare: Italianul cu care s-a întâlnit Sorin Bucurescu nu este cel infectat cu coronavirus.

Vizualizări: 6,242

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: