Pe ce dă CEO mai mulţi bani decât la salarii

Costurile cu certificatele de dioxid de carbon au depăşit bugetul de salarii la Complexul Energetic Oltenia. Este semnalul de alarmă tras de oficialii companiei care speră să poată cumpăra la preţuri mai mici diferenţa de certificate pentru a se conforma normativelor europene. CEO are termen să cumpere certificatele până în aprilie, anul viitor.

Ion Ruşeţ, consilierul personal al managerului CE Oltenia, a explicat că pierderea generată chiar de costul extrem de ridicat al acestor certificate a şocat inclusiv conducerea companiei. „Pentru toată lumea, pierderea generată de costurile certificatelor de dioxid de carbon a fost un şoc. S-au dus până la 24 de euro, apoi au scăzut până la 16 euro. Costurile acestor certificate depăşesc fondul de salarii. Făcând o analiză, cele 13 milioane de certificate, la un preţ mediu puţin sub 20 de euro, depăşesc sumele cuprinse în bugetul de venituri şi cheltuieli privind cheltuielile cu munca vie, un lucru care nu este în regulă pentru o taxă”, a explicat Ion Ruşeţ, la o televiziune locală.

Compania nu a reuşit să cumpere tot necesarul de certificate de CO2. Diferenţa va fi achiziţionată în următoarele patru luni, când conturile companiei vor fi mai pline, a mai susţinut Ruşeţ: „Noi am achiziţionat certificate, dar nu în echilibru cu producţia realizată la zece luni. Avem această obligaţie să le achiziţionăm în următoarele patru luni. De regulă, majoritatea certificatelor s-au achiziţionat în perioada ianuarie – aprilie pentru că atunci cash flowul companiei era foarte bun, se vindea energie la maximum, preţul era bun şi erau bani disponibili”.

Vizualizări: 1,908

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: