Bani europeni pentru tinerii fermieri

Vești bune pentru tinerii fermieri din România. Cei care au până în 40 de ani pot accesa fonduri europene în valoare de 50.000 de euro.

Cei care își doresc să obțină bani de la Uniunea Europeană pot depune cereri prin sub-măsura ”Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Programul a fost deblocat începând cu data de 15 iulie, iar termenul limită de depunere a cererilor este 15 octombrie. Directorul Direcției pentru Agricultură Gorj, Valentin Priporeanu, spune că tinerii trebuie să aibă deschisă o fermă, iar mai apoi se depune documentația.


”Bugetul alocat este de 42 de milioane de euro, dintre care pentru tinerii din Diaspora suma pusă la bătaie este de 20 de milioane de euro. Tânărul fermier trebuie să aibă vârsta maximă de 41 de ani și poate obține până la 50.000 de euro, în funcție de exploatația pe care o preia de la părinți. Este vorba de ferme de vegetație, mixte, animale, tot ce se poate face. Momentan nu există cereri, abia s-a dat drumul programului. Sigur vom avea solicitări până la finalul perioadei”, a spus directorul executiv al Direcției pentru Agricultură Gorj, Valentin Priporeanu.

Vizualizări: 1,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: