Programul Rabla, din nou la îndemâna gorjenilor

Programul Rabla, ediţia 2013, va demara în prima jumătate a lunii aprilie. Prima de casare va creşte la 1500 de euro, aproape dublu ca până acum. Spre deosebire de anii trecuţi, la cumpărarea unei maşini noi se va putea folosi doar un singur voucher. Principala condiţie pentru a-şi casa autoturismul vechi este ca persoana respectivă să fie proprietar de cel puţin un an.

Gorjenii care intenţionează să-şi vândă maşina veche pentru a-şi achiziţiona alta nouă nu trebuie să se grăbească, pentru că începând cu a doua jumătate a lunii aprilie va demara Programul Rabla. Faţă de ediţiile anterioare, proprietarii de autoturisme vechi vor obţine mai mulţi bani decât dacă le vor vinde pe piaţă. Administraţia Fondului de Mediu va acorda un tichet de casare în valoare de 1500 de euro, adică peste 6500 de lei, aproape dublu ca până acum. În schimb, va fi eliminată piaţa neagră a voucherelor, pentru că la cumpărarea unei maşini noi se va putea folosi un singur voucher şi nu trei, ca în anii anteriori.

Principala condiţie pentru a-şi casa autoturismul vechi este ca persoana respectivă să fie proprietar de cel puţin un an. În ultimii anii, la nivelul judeţului Gorj, au fost autorizaţi între 5-10 colectori de autoturisme vechi. Reprezentanţii Fondului de Mediu spun că lista producătorilor, importatorilor de autoturisme şi distribuitorilor autorizaţi să participe în anul 2013 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, precum şi cea a operatorilor economici autorizaţi să desfăşoare activităţi de colectare şi tratare a vehiculelor scoase din uz vor fi publicate pe site-ul AFM, www.afm.ro, în cadrul secţiunii „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2013”.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: