Parcul de pe Insuliţă, inundat! Probleme la Tismana şi Scoarţa!

Parcul amenajat anul trecut de primărie pe Insuliţa de pe Jiu este inundat. Apa bălteşte pe aproape toată suprafaţa parcului, iar panseluţele plantate zilele trecute sunt sub apă. Deşi nu a plouat abundent, terenul este îmbibat şi apa nu are unde să se scurgă. Probleme din cauza ploilor sunt în mai multe localităţi din Gorj.

Parcul realizat anul trecut pe Insuliţă cu fonduri guvernamentale nu este la primele probleme pe care le întâmpină. Mai multe leagăne au fost distruse, fiind făcute din material uşor de spart. Pomişorii şi băncuţele au căzut la rândul lor victime vandalilor. Acum aproape tot parcul este acoperit de apă, atât panseluţele, cât şi gazonul fiind distruse.

Fântânile din Scoarţa, în pericol

Județul Gorj se află sub cod galben de precipitații, iar ploile căzute în ultimele zile le dau bătăi de cap edililor. În satul Cerăt din comuna Scoarța locuiesc 100 de familii și pentru că nu este sistem de alimentare cu apă, aceştia au fântâni în curte. Din cauza ploilor torențiale, acestea erau pe punctul a fi inundate, numai că s-a intervenit la timp. „În satul Cerăt au fost ceva probleme. Se fac rigole betonate și se lucrează. Apa a fost pe punctul de a intra în fântânile oamenilor, dar s-a remediat. Există firma care are lucrarea și a intervenit să dea drumul la apă. Ei lucrează pe Măsura 322, pentru canalizare, reţea cu apă şi modernizarea unui drum de 6 kilometri”, a declarat primarul Aurelian Cotârlău.

Răul Orlea creează probleme

Nici localitatea Tismana nu a scăpat de probleme. Râul Orlea a ieșit din matcă și a inundat zeci de hectare de pășune. „Nu este atât de grav ca data trecută, dar avem din nou probleme cu râul Orlea. S-a depășit cota de atenție cu 200 de centimetri, situația se complică dacă se depășește cu 230-250. În acest moment avem acoperite cu apă cam 10-20 de hectare de pășune”, a declarat primarul Marian Slivilescu.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: