Proiect: Centru de permanenţă la Fărcăşeşti

Administraţia locală din Fărcăşeşti şi-a propus ca începând de anul viitor să înfiinţeze la nivelul comunei un centru de permanenţă. Conducerea primăriei a găsit şi clădirea în care să funcţioneze acest punct medical. Autorităţile spun că centrul va deservi chiar şi cetăţenii comunelor învecinare care, la fel ca şi cei din Fărcăşeşti, sunt nevoiţi să meargă la spitalele din Rovinari sau Târgu Jiu pentru soluţionarea problemelor nu foarte grave de sănătate.

Ideea înfiinţării unui centru de permanenţă la nivelul comunei este una mai veche, spune viceprimarul din Fărcăşeşti, Vasile Mihai. A fost reluată în discuţie această posibilitate odată cu reamenajarea DJ 674B, care asigură legătura cu comuna Negomir. “Odată cu deschierea acestui drum de legătură între cele două comune se întrunesc condiţiile deschiderii pe raza comunei Fărcăşeşti a unui centru medical de permanentă, cu medici şi asistenţi care să asigure servicii medicale de urgenţă 24 ore din 24 pentru toţi cetăţenii comunelor Urdari, Fărcăşeşti şi Negomir”, le-a comunicat cetăţenilor primarul Dănuţ Bălu, prin intermediul ziarului primăriei.

Propunerea urmează să se concretizeze într-un proiect de hotărâre ce va fi înaintat consilierilor locali în vederea aprobării. Autorităţile spun că au stabilit şi sediul în care să îşi desfăşoare activitatea acest centru de permanenţă. „Să vedem ce hotărâre va lua Consiliul Local. Discuţii au existat, fiindcă avem şi spaţiu aici, fosta şcoală generală de la Fărcăşeşti care nu are decât o grădiniţă şi are două săli de clasă şi are toate utilităţile acolo. Domnul primar a zis că ar fi foarte bine să facem acest centru de permanenţă. E nevoie, pentru cetăţenii care au nevoie de servicii medicale să nu mai fie nevoiţi să meargă la Rovinari sau la Târgu Jiu pentru lucruri mai mărunte”, a spus viceprimarul Vasile Mihai.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: