Sterilizări gratuite pentru câini şi pisici

O nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor va avea loc sâmbătă şi duminică la Târgu Jiu. Campania este organizată de o echipă de voluntari care intenţionează să permanentizeze acţiunile de acest gen. Prima  campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor a avut loc în urmă cu circa două săptămâni.

Iniţiativa unor tineri iubitori de animale începe să prindă contur. După ce în  cadrul primei campanii au fost sterilizaţi circa 30 de câini şi pisici, week-endul acesta va avea loc o acţiune similară. Sterilizarea patrupedelor se va efectua gratuit, cu sprijinul unor donaţii făcute de oameni din Suedia, Franţa, Elveţia şi Germania care au adoptat căţei din Gorj. Iniţiatorii campaniei de sterilizare gratuită îşi doresc să permanentizeze această acţiune. „S-au strâns fonduri pentru sterilizarea câinilor şi pisicilor şi intenţionăm să organizăm campania de două ori pe lună. Aceasta este a doua campanie a noastră organizată împreună cu cei de la clinica Chicco Vet. Vom relua proiectul imediat după sărbători”, a declarat Anca Toma, unul dintre voluntarii implicaţi în proiect.

Sterilizările se vor face sâmbătă şi duminică, la cabinetul veterinar din zona pieţei 9 Mai, în baza unor programări. „Nu se va plăti nimic pentru sterilizarea câinilor şi a pisicilor, însă solicitările vor fi onorate în baza unor programări. Programările se fac numărul de telefon: 0727-672.650. Până în momentul de faţă, avem solicitări pentru 10 pisici şi 3 căţele. Am prefera ca animalele să fie femele, pentru că ele sunt cele care se înmulţesc, iar de multe ori puii lor ajung pe străzi”, a mai Anca Toma.

Vizualizări: 319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: