Clădire modernizată, inaugurată de şeful Companiei „Poşta Română”

Alexandru Petrescu, directorul general al Companiei Poşta Română, a fost prezent ieri la Târgu Jiu pentru a inaugura lucrările de reabilitare ale oficiului din zona Gării. Clădirea Oficiul Zonal Poştal nu fusese reabilitată niciodată, cei 75 de salariaţi care îşi desfăşoară activitatea acolo fiind obligaţi să muncească în condiţii inumane. Prezent la inaugurare, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu, a precizat că este o ruşine pentru toate conducerile judeţene şi sindicale care au tolerat acele condiţii. Investiţia inaugurată ieri se ridică la 420.000 lei.

Clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Oficiul Zonal de Poştă Gorj şi factorii poştali de distribuire în Municipiul Târgu Jiu a fost supusă în urmă cu o lună unui amplu proces de reabilitare. Clădirea se afla într-un stadiu avansat de degradare, iar centrala termică era o adevărată bombă cu ceas pentru cei 75 de salariaţi poştali care îşi desfăşoară activitatea acolo. Ieri, conducerea Companiei Poşta Română, dar şi conducerea judeţeană au inaugurat lucrările de reabilitare a acestui sediu. „Nu poţi să ceri performanţă, dacă nu oferi condiţii performante. Urmează să renovăm şi oficiul poştal numărul 4 din Târgu Jiu. Targetul nostru este să finalizăm aceste investiţii până la sfârşitul acestui an. Investiţia de aici s-a ridicat la peste 420.000 de lei, dar coroborată cu investiţiile de la oficiul nr. 4 se duce undeva la 500.000 lei. Reabilitarea oficiului de la gară a durat 30 de zile, pereţii erau efectiv dărâmaţi, nu a fost niciodată reabilitată această clădire”, a declarat Alexandru Petrescu, directorul Companiei Poşta Română.

Directorul Oficiului Judeţean de Poştă Gorj, Liliana Popescu, a precizat ce investiţii au fost făcute în clădire. „Nu putem decât să ne bucurăm că după o perioadă atât de îndelungată avem în sfârşit condiţii bune pentru desfăşurarea activităţii. În acest sediu îşi desfăşoară activitatea poşta rapidă, factorii poştali de distribuire în Municipiul Târgu Jiu, oficianţii şi conducerea poştei din mediul rural. Avem un număr de 75 de salariaţi care îşi desfăşoară activitatea în această locaţie nou renovată. S-au renovat patru birouri de la etaj care erau în stare deplorabilă, s-a închis în termopan terasa unde îşi desfăşoară activitatea mânuitorii de valori poştale pentru întreg judeţul şi strictul necesar incluzând centrala termică, cele două grupuri sanitare de la etaj”, a declarat Liliana Popescu, şef Oficiul Judeţean de Poştă Gorj.

Condiţii inumane

Cel mai acid în declaraţii s-a dovedit a fi însă preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu, care a ţinut să sublinieze faptul că cei 75 de salariaţi au fost trataţi inuman de vechile conduceri ale oficiului judeţean. „Aici ani de zile mânuitorii de valori au lucrat la minus 25 de grade pe ploaie, pe viscol, pe zăpadă, pe vânt, au lucrat sub cerul gol şi cu nişte plase de sârmă între ei. Era inuman, am zis că era o ruşine pentru toate conducerile judeţene şi sindicale care până anul trecut, când am venit, au tolerat aceste condiţii. Era absolut descalificant pentru oricine şi-a permis să-i lase în aceste condiţii”, a precizat Matei Brătianu, preşedintele Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: