Primărie afectată de concedierile din CEO

Situaţie dezastruoasă pentru mai multe administraţii publice locale din judeţul Gorj. Este vorba de acele primării care sunt afectate de reducerile din ultimii ani din minerit şi energie. Printre acestea se numără şi Primăria Urdari, edilul Mihai Calotă declarând că bugetul comunei a scăzut cu aproape 700.000 de lei în ultimii ani.

Buget mai mic cu aproape 700.000 de lei la Urdari. Primarul Mihai Calotă spune că bugetul s-a diminuat considerabil de când s-a închis Cariera Peşteana Sud şi nu sunt veşti bune nici de la Peşteana Nord. „Bugetul a scăzut foarte mult, în jur de 700.000 lei. Acum doi ani s-a închis Cariera Peşteana Sud, Nordul lucrează cu cinci excavatoare. Din discuţiile cu domnul director, un excavator ar vrea să-l tragă pe dreapta, că nu mai are spaţii pentru el şi vor fi trimişi oameni la alte cariere, la Roşia. Asta înseamnă şi mai puţini bani la buget, dacă nu mai sunt persoane pe teritoriul comunei Urdari la punctul de lucru, ne scad bani mereu din bugetul local”, a spus Mihai Calotă.

After school pe banii UE

În lipsă de fonduri la buget, primarul caută finanţări guvernamentale şi europene pentru investiţiile de anul acesta. Calotă a depus trei proiecte la Ministerul Dezvoltării şi urmează să depună un proiect pe fonduri europene pentru un after school. Totodată, primarul Calotă mărturiseşte că a cerut sprijin deputaţilor PSD în vederea deblocării unei investiţii ce vizează reabilitarea unui cămin cultural. „Am un proiect depus la Compania Naţională de Investiţii care de vreo doi ani ne chinuim să-l aprobăm, să intre în lucru şi acum am luat legătura cu domnul deputat Weber pentru a merge la CNI să vedem ce probleme sunt şi să demarăm lucrările de reabilitare a căminului cultural”, a mai declarat primarul Mihai Calotă.

Vizualizări: 1,662

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: