PROIECT: Patru echipe ar putea promova în Liga I

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal ar vrea ca patru echipe din Liga a II-a să promoveze direct în Liga I, iar a cincea să joace barajul de promovare. Decizia depinde şi de Liga Profesionistă de Fotbal, dar şi de deţinătorii de drepturi TV, deoarece ar însemna ca din sezonul 2019-2020 primul eşalon să aibă 16 echipe, nu 14, ca acum.

FRF a înfiinţat recent Comisia de Fotbal Profesionist, iar Burleanu spune că, prima dată, acolo se va ridica această problemă. „Proiectul nostru este ca patru, cinci echipe să promoveze, astfel încât să avem o Liga 1 formată din 16 echipe. Acest lucru, în schimb, trebuie discutat şi cu deţinătorii de drepturi TV şi cu Liga Profesionistă de Fotbal. Acesta va fi, de altfel, unul dintre subiectele pe care le vom discuta în prima şedinţă a Comisiei de Fotbal Profesionist, care a fost deja înfiinţată, în care avem reprezentanţi ai cluburilor de Liga 1, mă refer aici la patronat, dar şi echipe de Liga a 2-a, cum e Radu Ienovan de la Ripensia Timişoara, dar şi deţinătorii de drepturi TV”, a declarat Burleanu, citat de prosport.ro.

Oficialii federaţiei cred că promovarea unor echipe cu tradiţie ar atrage mai mulţi telespectatori la meciuri. Până una-alta, se aşteaptă ca anul acesta să fie obţinuţi bani mai mulţi pentru televizarea meciurilor de Liga a II-a, decât au fost până acum.

Vizualizări: 820

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: