Proiect SF la Târgu Jiu: Parcare cu lift!

Parcare cu lift! Este o opţiune pe care o analizează autorităţile din Târgu Jiu pentru a extinde parcările din oraş. Pentru moment, totul este la stadiu de documentare, pentru că municipalitatea nu are sumele necesare să pună în aplicare un astfel de proiect. Între timp, oficialii primăriei speră să ducă la bun sfârşit celelalte promisiuni pentru şoferi: două parcări subterane.

Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărire din cadrul Primăriei Târgu Jiu, chiar a fost să studieze cum se descurcă bucureştenii cu parcările cu lift. I-a plăcut ideea, dar la Târgu Jiu nu va putea fi pusă în practică prea curând. „Sunt în Sectorul 6, în Bucureşti. Practic dublezi locurile de parcare. Sunt lifturi pe două nivele. Un loc de parcare presupune două maşini. Am şi fost în Sectorul 6 să văd cum sunt şi dacă putem să aplicăm şi noi. Sunt costuri extrem de mari, dar îţi rezolvă o parte din locurile de parcare. E o idee demnă de luat în seamă. Noi încercăm să facem parcarea subterană de sub parcul de lângă Tribunal, deocamdată. Vrem să facem şi în zona Pieţei parcări. Va fi parcarea de la stadion care va fi folosită 24 din 24 . Va fi automat, cu tichet. Ne va ajuta să eliminăm parcarea de pe bulevardul Brâncuşi”, a spus Jilăveanu.

„Nu putem desfiinţa toate spaţiile verzi”

Până atunci, şoferii din Târgu Jiu nu au altă şansă decât să se descurce aşa cum pot. „Nu putem să desfiinţăm toate spaţiile verzi ca să creăm parcări. Găsim un echilibru. Nu se poate nici fără parcări, dar nici fără spaţii verzi. La Hotel Gorj, de exemplu, ce ai putea să faci să extinzi locurile de parcare în afară de o parcare subterană. Asta presupune nişte costuri. Nu o să putem spune că vom face o minune şi o să punem 100 de maşini pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi”, a mai transmis Jilăveanu.

PARCARE PRIN SMS

În acest an, autorităţile de la Târgu Jiu speră să implementeze un sistem prin care şoferii să poată plăti pentru locul de parcare prin SMS. Taxatoarele vor primi alte atribuţii în cadrul Direcţiei de Patrimoniu.

Vizualizări: 2,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: