Proiect USR: "Acest produs nu are efecte asupra sănătății"

O propunere de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, inițiată de USR, prevede ca pe ambalajul și în prospectul medicamentelor homeopate să scrie, cu majuscule, "Acest produs nu are efecte asupra sănătății". De asemenea, inițiativa legislativă prevede că, în cazul publicității la aceste produse, în afara de a invitația de a citi instrucțiunile din prospect și de pe ambalaj, se va adăuga și o avertizare sonoră și scrisă, formulată după cum urmează: "Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătății."

Propunerea legislativă de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății a fost inițiată de 4 parlamentari USR: George-Edward Dircă - senator USR; Mihai Goţiu - senator USR; Florina Presadă - senator USR și Adrian Wiener - senator USR.

Inițiatorii propunerii legislative citează, în expunerea de motive, un raport din anul 2010 al Comisiei pentru Știință și Tehnologie din Camera Comunelor din Marea Britanie, raport care concluziona că produsele homeopate sunt lipsite de efecte medicale.

sursa: hotnews.ro

Vizualizări: 1,119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: