Proiect USR pentru tinerii din învățământul profesional

Parlamentarii USR au un nou proiect cu care vin în fața cetățenilor. USR propune ca tinerii din învățământul profesional să interacționeze cu entitățile private din județul Gorj. Astfel, spun ei, ambele părți au avantaje. Elevii vor primi burse, iar societățile vor putea beneficia de anumite facilități fiscale.

”Persoanele care merg la școala profesională vor putea interacționa cu entități private din județ Gorj care să fie dispuse să ofere anumite burse pentru e primi în schimb pregătirea elevilor de acolo spre activitatea pe care ei o au. În contrapondere se vor acorda firmelor câteva facilități ce ar compensa bursa elevilor. Multe firme spun că au nevoie de specialiști în sudură, construcții și prelucrări metalice, însă școlile profesionale nu prea pregătesc astfel de oameni la modul ca aceștia să fie utili pe piața muncii. Acest proiect de lege a trecut de Camera Deputaților, însă Ministerul Finanțelor nici până astăzi nu a reușit să calculeze care ar fi impactul bugetar”, a spus liderul USR Gorj, Radu Miruță, în cadrul unei conferințe de presă.

Miruță a criticat actualul guvern PNL, afirmând că, deși liberalii au susținut acest proiect, nu au făcut nimic în acest sens: ”Cu toate că guvernul PNL afirmă că este pentru această propunere a USR, nu achiesează la proiectele depuse în Parlament pentru a se realiza acest lucru. Din nou este o situație ipocrită. Spui că-ți dorești ceva, dar nu faci nimic în acest sens. În județul Gorj, mai mult decât în alte județe, avem nevoie ca entitățile private să poată să-și pregătească cu ajutorul acestor școli profesionale forță de muncă pe care să o utilizeze în activitățile pe care le desfășoară”, a mai afirmat Miruță.

Vizualizări: 473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: