Merge la CEDO pentru mandatul de consilier local

Leonida Belgher, președintele BUN Gorj, a pierdut mandatul de consilier local obținut la Alimpești, în urma alegerilor de luna trecută.

Deși a avut dosarul incomplet pentru validare, Belgher acuză jocuri de culise. Așteaptă acum să vadă motivarea instanței și are de gând să se adrese Curții Europene a Drepturilor Omului.

„Respinge apelul ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 22.10.2020”, a decis Tribunalul Gorj, după ce Belgher a contestat hotărârea Judecătoriei Novaci prin care i-a fost invalidat mandatul.

„Am câștigat eu, vreodată, un proces în Gorj?! Niciodată! Sunt 120 de oameni care au avut încredere în mine și au zis să-i reprezint în Consiliul Local. De ce să-mi iei mandatul? Puteau să-mi spună dacă mai trebuia să aduc ceva la dosar, să-mi dea un termen scurt, dar nu să respingă”, a spus Belgher, la Radio Infinit.

Politicianul spune că în situația sa s-au regăsit și patru consilieri PSD de la Novaci, dar ei au avut câștig de cauză. „Lor le-a acceptat contestația, mie mi-au invalidat mandatul”, spune Belgher.

„Admite apelul. Schimbă în parte încheierea, în sensul că validează mandatele de consilieri locali pentru numiţii: Oprian Gheorghe, Porumbel Gheorghe, Tiţa Gheorghe Marian şi Ghiţu Maria. Menţine restul dispoziţiilor încheierii. Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 22.10.2020”, este decizia instanței în cazul consilierilor locali PSD din Novaci, invalidați în primă fază.

Mai mult, Belgher spune că vinovat de situația sa ar fi secretarul primăriei din Alimpești. „Știe toată lumea că pe secretar l-am prins băut, l-am filmat și am făcut asta public. Cum mai putea el să mai colaboreze cu mine, să mă anunțe dacă mai trebuia să aduc ceva... Aștept motivarea să văd. O să mă duc la CEDO, ce să mai fac...”, spune, supărat, Belgher.

Liderul BUN Gorj se va implica în campania pentru alegerile parlamentare, susținând candidatura lui Nicolae Ivăniși, sub sigla PER, pentru Camera Deputaților.

Vizualizări: 3,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: