PROIECTE: Cinematograf şi casă de căsătorii la Bâlteni

Localnicii din Bâlteni sunt de invidiat, asta pentru că au un cinematograf în comună, care are mari șanse să devină funcțional. Primarul vrea să redeschidă cinematograful din Bâlteni, unde chiar edilul a vizionat în urmă cu ani buni filme. Vechea conducere a primăriei a transformat cinematograful în Cămin Cultural, însă Păsărin vrea să-i redea utilitatea de odinioară. Clădirea a intrat într-un proces de reabilitare, până în acest moment fiind schimbat acoperișul. Primarul din Bâlteni vrea să transforme și cantina liceului în Casa Căsătoriilor.

Localnicii din comuna Bâlteni ar putea vedea în viitor filme la cinematograf.  Nu este vorba de o investiție nouă, ci de reabilitarea cinematografului existent în localitate și care a fost lăsat în paragină de fosta conducere a primăriei. Deși  localnicii din multe comune și-ar dori să aibă o astfel de locație unde să se mai destindă, fosta conducerea a primăriei a închis cinematograful și a făcut aici un Cămin Cultural. Gheorghe Păsărin vrea să redeschidă acest cinematograf. „Cinematograful are o vechime de peste 50 de ani. Chiar eu, în tinerețe, mergeam aici la filme. Cred că a fost închis de acum 10 ani și transformat în cămin cultural. Nu mai are nici scaunele. Pe jos este ciment. Va fi reabilitat și aici vor rula din nou filme. Vreau să fac aici și o sală de spectacole. Până în acest moment a fost schimbat acoperișul, iar apoi va fi reabilitată clădirea”, a precizat Gheorghe Păsărin.

Tinerii, dar și adulții din comuna Bâlteni, așteaptă cu nerăbdare redeschiderea cinematografului. „Este un lucru bun dacă ar redeschide domnul primar cinematograful. Am mai pleca și noi de acasă, mai vedem și noi câte un film. Putem trimite copiii și nepoții. Nu ne permitem să-i ducem al Târgu-Jiu, iar mulți dintre ei nu au văzut niciodată un film la cinematograf”, a spus o localnică.

Casa Căsătoriilor la Bâlteni

Autoritățile locale se gândesc acum să dea o utilitate și cantinei liceului din comuna Bâlteni. Primarul Gheorghe Păsărin vrea să facă aici Casa Căsătoriilor, unde tinerii din localitate pot spune „DA” în fața ofițerului de stare civilă. „S-a reparat șarpanta de la Cantina Liceului și urmează să-i dăm o nouă utilitate. Vrem să face acolo Casa Căsătoriilor. Este loc suficient și amenajat va fi un lucru bun”, a precizat Gheorghe Păsărin.

Vizualizări: 222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: