Drumul minei din Albeni a fost reabilitat şi iluminat

Drumul minei din Albeni a devenit practicabil, odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare. Ba mai mult, acest drum a fost iluminat cu lămpi economice. Ambele investiţii au fost realizate cu fonduri de la bugetul local. Modernizarea DC 27A va continua printr-un proiect ce urmează să obţină finanţare de la Ministerul Dezvoltării. Edilul local spune că se va efectua şi un tratament al solului din cauza umidităţii foarte ridicate din această zonă.  

Primăria comunei Albeni a finalizat lucrările de reabilitare a DC 27A, cunoscut sub numele „Drumul minei”. Investiţia de aproximativ 15.000 de euro s-a realizat cu fonduri din bugetul local, deşi modernizarea acestui drum este prinsă într-un proiect ce aşteaptă finanţare de la Ministerul Dezvoltării. „După primăvara ploioasă din acest an, pe drumul minei nu se mai putea circula. Nemaiputând aştepta după fondurile Ministerului Dezvoltării, am alocat bani din bugetul local şi am reuşit să reabilităm DC 27A, pe o suprafaţă de 1,4 km. Reparaţia s-a făcut prin fâşii de bandă de circulaţie şi nu prin astuparea simplă a gropilor”, a declarat Dumitru Cornea, primarul comunei Albeni.

Tot cu bani din bugetul local s-a realizat iluminarea acestui sector de drum şi a cătunului Hârnea. „Pe toată suprafaţa de 1,4 km de drum reabilitat plus cătunul Hârnea s-a efectuat un iluminat public economic. Odată cu realizarea iluminatului economic se observă o consistentă reducere a cheltuielilor”, a mai precizat Dumitru Cornea.

Modernizarea DC 27 A va continua printr-un proiect ce urmează să primească finanţare de la Ministerul Dezvoltării. „Vom continua modernizarea întregului drum al minei printr-un proiect ce va fi finanţat de Ministerul Dezvoltării. DC 27 A a necesitat o prealabilă reabilitare întrucât a fost distrus atât de către mină, cât şi cauza umidităţii. În proiectul depus la Ministerul Dezvoltării este prins şi un tratament al solului, impus din cauza umidităţii ridicate a zonei respective”, a mai precizat Dumitru Cornea.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: