La Bâlteni a început reabilitarea ulițelor, a drumurilor sătești și comunale

Lucrurile au început să se miște în comuna Bâlteni, de când locuitorii au ales un alt primar. Dacă până acum oamenii umblau în cizme de cauciuc pe ulițele satului de fiecare dată când ploua mai puternic și de multe ori gospodăriile erau inundate, situația aceasta pare să-și fi găsit rezolvare. Nici praful de pe ulițe nu-i mai deranjează acum pe localnicii, care în sfârșit vor avea asfalt la poartă. Primarul din comuna Bâlteni, Gheorghe Păsărin, a început să investească în infrastructură.

Primarul din comuna Bâlteni pare să-și respecte promisiunile pe care le-a făcut cetățenilor în campania electorală. La aproximativ un an de la alegerile locale, de când a câștigat lupta electorală împotriva fostului primar, Gheorghe Păsărin a început să pună în aplicare proiectele cu care a venit în fața cetățenilor din Bâlteni.

Prima mare problemă a localnicilor pare să-și fi găsit în cele din urmă rezolvarea, după ani de promisiuni. Este vorba de infrastructură, capitol la care comuna Bâlteni are mari probleme. De fiecare dată când ploua mai puternic, ulițele din sate deveneau impracticabile, iar oamenii trebuiau să poarte cizme de cauciuc ca să răzbească prin nămol. Mai mult decât atât, de cele mai multe ori apa le inunda gospodăriile. Acum aceste probleme sunt de domeniul trecutului, pentru că mai toate ulițele au fost în primă fază pietruite și deja s-a început asfaltarea acestora. Se fac și rigole pluviale pe care să se poată scurgea apa, fără să mai intre în gospodăriile cetățenilor. „Am început lucrările la infrastructură. Este vorba de 15 kilometri de drum din comuna Bâlteni, care trebuie asfaltați. Am reabilitat 3,5 kilometri de drum, pe ulițele din satul Vlăduleni și urmează satele Moi, Vlăduleni, Peșteana și Cocoreni. În satul Vlăduleni am realizat și rigole pluviale și urmează să facem același lucru și în celelalte sate. Investiția este realizată din economiile făcute la primărie.  În acest moment lucrăm la proiecte pentru asfaltarea drumurilor sătești și comunale din toate satele comunei Bâlteni”, a declarat Gheorghe Păsărin, primar comuna Bâlteni.

Localnicii, mulțumiți de investiții

După ce zeci de ani s-au chinuit în cizme de cauciuc și cu noroi la poartă, acum respiră ușurați când au văzut asfalt în fața porților. Localnicii au cuvinte de mulțumire pentru primar. „Avem și noi în sfârșit asfalt la poartă. Nu am crezut că voi mai apuca ziua în care voi vedea această minune. Eram aici uitați de soartă. Când ploua abundent nu puteam ieși fără cizme. Era drumul tot un noroi și bălți. De multe ori apa ne intra și în gospodării. Acum intrăm și noi în rândul lumii, că până acum au fost uitați”, a spus o localnică.

Vizualizări: 211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: