Proiecte cu duiumul într-o comună din Gorj. Din excedentul bugetar!

În timp ce multe primării din Gorj aproape că au rămas fără bani, altele se laudă şi cu excedent bugetar. Este şi cazul comunei Bolboşi. Primarul Gheorghe Bilea spune că nu vor fi probleme cu asigurarea salariilor funcţionarilor până la sfârşitul acestui an. Mai mult decât atât, cu banii economisiţi în anii trecuţi, în total vreo 1,8 milioane de lei, vor fi duse la îndeplinire anul acesta o mulţime de investiţii.

Bugetul comunei gorjene Bolboşi este mai mic faţă de cel de anul trecut, însă nu vor fi probleme cu plata salariilor funcţionarilor pe tot anul, dă garanţii primarul comunei. „Salariile le avem asigurate pentru acest an. Salariile ne omoară. De la 600 de mii pe an, am ajuns la peste un milion. Nu le-am majorat la maximum. Am mers pe lege, pe clase de salarizare, pe tranşe de vechime, ierarhizări. Toate în limita bugetului. Am plecat cu grila de la salariul minim şi nu ne-am dus prea mult, dar trebuia făcută o ierarhizare pe oameni; unii sunt cu studii medii, alţii cu studii superioare. Unii au 5 ani vechime, alţii au mai mult sau mai puţin. În prezent avem 17 angajaţi”, a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi.  

Drumuri asfaltate pentru prima oară

Cu banii economisiţi în ultimii doi ani, administraţia locală din Bolboşi vrea să realizeze o mulţime de proiecte. Unele au fost demarate şi urmează să fie continuate, altele sunt noi. Printre investiţii se numără şi realizarea unui cimitir al eroilor, împrejmuirea la şcoala din satul Bolboasa, dar şi finalizarea picturii din satul Valea. „Din excedentul bugetar vom continua lucrările la târgul de animale din Bolboşi. Mai trebuie realizată o nouă hală, compartimentarea, ne trebuie spaţii pentru animale moarte, bolnave. De asemenea, vom asfalta pentru prima dată două drumuri, DS 495 şi DS 500, în total au 1,6 kilometri. Toţi banii din excedent vor merge în lucrări şi la cofinaţările proiectelor pe PNDL, pentru şcoli. Cofinanţările sunt destul de mari, de 600 mii lei. Mai avem şi continuarea lucrărilor la podul din Bălăceşti, în cazul în care nu primim finanţare guvernamentală”, a mai precizat primarul comunei Bolboşi.

Vizualizări: 2,881

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: