Spitalele şi DGASPC înghit toţi banii de sporuri. Mai nimic pentru cultură!

Cristi Aldescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Ambusan, a dezvăluit ce simulări s-au făcut la nivelul Consiliului Judeţean Gorj pentru repartizarea sporurilor. 96% din sume merg la spitalele din subordinea consiliului şi la DGASPC Gorj şi doar 4% la restul angajaţilor.

Guvernul a plafonat la 30% sporurile pe ordonatorul principal de credite, care este CJ Gorj. Cam toţi banii se vor duce spre spitale şi asistenţă socială, în timp ce pentru instituţiile de cultură din subordine nu rămâne mai nimic. „La Consiliul Judeţean ni s-au pus aceste simulări în faţă, unde s-a împărţit bugetul pe ordonatori principali de credite. Au venit cu procentele clare şi au spus că Spitalul Judeţean are un procent undeva la 57,8%, Spitalul Dobriţa are undeva 9,3%, iar Direcţia de Asistenţă Socială 28,9%. Mai rămân 4% pentru alte instituţii din subordinea Consiliului Judeţean Gorj”, a spus Cristi Aldescu la Tele 3.

Celelalte instituţii din subordinea CJ Gorj ar fi Ansamblul „Doina Gorjului”, Biblioteca Judeţeană, Centrul de Creaţie, Direcţia de Evidenţă a Persoanelor, Muzeul Judeţean, Şcoala Populară de Artă, Salvamont, Serviciul Judeţean de Gestionare a Deşeurilor, plus aparatul propriu al Consiliului Judeţean.

Aldescu nu crede că legea poate fi aplicată, câtă vreme sporuri de până la 85% trebuie încadrate într-un plafon de 30%, chiar dacă unii nu vor lua niciun spor. „Au stabilit limite minime de 55% şi maxime de 85%, dar nu ne putem încadra în plafonul de 30%. Este doar o hârtie, nu o putem respecta, mai ales că sunt orele de gardă care consumă din acest fond”, a spus liderul sindical. „Este aşa un dezgust cu privire la ce se întâmplă cu aplicarea acestei legi. Pentru că au promis că ne cresc salariile, dar ele scad”, a mai spus Aldescu la Tele 3. Acesta a spus că liderii sindicali de la nivel naţional au cerut refacerea legii salarizării, dar cei de la guvern nici nu vor să audă de asta.

Vizualizări: 1,320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: