Proiecte depuse pe mai multe programe de finanțare pentru dezvoltarea unei comune din Gorj

Autoritățile locale din comuna Bălești nu ratează nicio oportunitate pentru a realiza investiții în localitate. Mai multe proiecte au fost depuse pe programul guvernamental ”Anghel Saligny”, dar și la Compania Națională de Investiții. Dacă toate proiectele vor fi aprobate, la Bălești se va investi în drumuri, extindere de sisteme de canalizare și gaze, dar și în unitățile de învățământ.

Două drumuri vor fi reabilitate prin programul ”Anghel Saligny”. ”Este vorba de drumul comunal Bălești - Linia 2 - Zona Gurguleu - sat Tămășești și satul Ceauru. În satul Ceauru vorbim de o reasfaltare. Modernizarea ambelor drumuri se ridică undeva la 24.000.000 de lei”, a declarat primarul Mădălin Ungureanu.

Și sistemul de canalizare va fi extins. ”Tot pe programul Anghel Saligny am mai depus un proiect pentru estinderea sistemului de canalizare. Este un proiect în valoare de 1.500.000 de lei pe tronsonul Bălești - Seci - Rasova”, a spus primarul din Bălești.

Înființarea unui sistem inteligent de gaze, dar și extinderea celui existent este cea mai mare provocare pentru autoritățile din Bălești. ”Am mai depus un proiect pentru înființarea unei rețele de gaze inteligente, în parteneriat cu comunele Runcu și Arcani. Am primit de asemenea și aviz de la Distrigaz pentru extinderea rețelei în satele unde avem introdus sistemul, adică vatra nouă a satului Cornești, pe strada Digului, strada Pădurii și Crizantemelor din satul Cornești, pe strada Clean din satul Ceaurul și în satul Tămășești în zona drumului național, până la ”Fântâna lui Coșbuc”, a mai precizat Mădălin Ungureanu.

Investiții importante se vor realiza și la capitolul învățământ, dar prin Compania Națională de Investiții. ”Ne-am propus să reabilităm Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” din Bălești, grădinița din satul Cornești și să construim de la zero o creșă în satul Ceauru. Aceste investiții le facem prin Compania Națională de Investiții”, a declarat Mădălin Ungureanu.

Vizualizări: 2,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: