Iaurtul pasiunii, inventat de elevii de la „Magheru”

Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru” a găzduit la finele săptămânii trecute un concurs gastronomic la care au participat elevii de la specializarea ”Tehnician Analize Produse Alimentare”. A fost mai mult o probă de inovaţie pe parte de industrie alimentară, spun cadrele didactice. Elevii au pregătit şase preparate inedite, utilizând doar ingrediente naturale. Reţeta câştigătoare poartă denumirea de ”Iaurtul Pasiunii”, un iaurt din lapte de vacă, mango, rodie şi miere.

”Cea mai sănătoasă reţetă” este provocarea la care au luat parte aproape 20 de elevi de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Magheru”. Tinerii au avut de pregătit reţete care mai de care mai inedite şi mai gustoase din categoria gustări, salate, deserturi. Condiţia esenţială a fost să folosească doar ingrediente naturale. În concurs au intrat şase preparate culinare fiind vorba de iaurt cu rodie, mango şi miere; salată de fructe cu nuci prăjite şi goji; salată dulce cu frigărui de fructe; plăcintă cu mandarine, dar şi snack-uri din legume. ”Criteriile de jurizare au vizat noutatea, inovaţia, gustul şi aspectul fiecărui produs. ”Iaurtul Pasiunii” a fost câştigătorul acestei ediţii de inovaţii gastronomice. Toţi copiii au pus suflet în preparatele lor şi toţi au fost răsplătiţi cu diplome”, a spus Marius Buzerea, directorul Colegiului Tehnic ”Gheorghe Magheru.

Andreea Grigore, elevă în clasa a XI-a, a fost cea care a coordonat echipa câştigătoare, convingând juriul că ”Iaurtul Pasiunii” este cea mai sănătoasă reţetă. Pe locul doi în clasamentul celor mai sănătoase reţete s-a situat salata de fructe cu nuci prăjite şi goji.

Vizualizări: 226

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: