Proiectul cu autobuzele electrice de la Rovinari s-ar putea extinde

Proiectul prin care autoritățile din Rovinari vor să ajute angajații din oraș să ajungă la muncă în condiții mai bune s-ar putea extinde. Primăria Rovinari a obținut fonduri europene să cumpere autocare pentru ruta Târgu Jiu – Rovinari și vrea să convingă și alți edili să i se alăture.

Autocarele electrice vor fi achiziționate cu bani europeni în curând și vor fi puse în funcțiune de anul viitor, este promisiunea lui Robert Filip.

Primarul din Rovinari a explicat că urmează să aibă loc licitația pentru această achiziție. Autocarele vor circula pe ruta Târgu Jiu – Drăguțești – Rovinari și retur, iar biletele vor fi mai ieftine decât cele actuale, a mai dat asigurări primarul: “Anul viitor, îmi doresc să mergem cu ele. Facem licitația și sperăm să mergem cu ele, la anul. Prețul va fi minim cu aceste autobuze electrice. Vom încerca să obținem ceva de calitate”.

Primarul din Rovinari a înființat o asociație care se va ocupa de acest proiect și de traseul autobuzelor. Îi cheamă alături de el pe mai mulți primari din localitățile învecinate ca să ajute localnicii care vor să muncească la Rovinari să aibă cu ce ajunge la serviciu. „Oamenii din localitățile limitrofe vin către noi. Sunt oameni angajați și din Târgu Jiu. M-am întâlnit cu primarii de lângă noi, să îi fac să intre și ei în această asociație intercomunitară. Sunt zeci de oameni din Negomir, Bâlteni, Plopșoru, Fărcășești, Câlnic, Motru, unde acești oameni îndeplinesc condițiile să lucreze, dar nu are cine să-i aducă la muncă. Fabrica are doar niște rute pe care le va extinde pe viitor. Eu am rugat primarii să vină în asociație, să depunem un nou proiect pentru trei, patru autocare. O să încercăm să facem o rută și să aducem oamenii la muncă. Acum nu putem să-i angajăm pentru că nu au cum să ajungă”, a mai spus primarul Filip, la Tele3.

Vizualizări: 1,808

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: