Primarul din Rovinari insistă să primească terenuri de la CE Oltenia

Autoritățile din Rovinari insistă la oficialii Complexului Energetic Oltenia să le cedeze o parte din terenurile lăsate în paragină și pentru care plătesc taxe către primărie. Edilul Robert Filip și-ar dori să pună aceste spații în valoare, însă nu a reușit să convingă compania să renunțe la aceste terenuri.

Primarul din Rovinari își pune acum speranțele în noul ministru al Energiei.  “Poate va înțelege noua conducere de la Ministerul Energiei că acest Complex deține mii de hectare care stau în paragină și pentru care plătește impozite fără nicio logică. Noi le cerem de ani de zile să ni le dea, să putem să le dăm o valoare, ca să nu plătească aceste impozite. Doar un nebun poate să ducă treaba asta în direcția greșită. Noi cerem să le luăm degeaba, să nu mai ai costuri și tu refuzi să faci treaba asta”, a spus Robert Filip.

Edilul a explicat că a preluat cu greu o suprafață de 20 de hectare. „Am luat abia 20 de hectare, pe timpul domnului ministru Petcu, și pe alea, când le-am luat, au greșit planurile de amplasament. Le aveau suprapuse. Aveau obligația să le redea în circuit, să facă plantări, nici asta nu au făcut. Nu mi-ar fi dat un grup de la Termocentrală, ci niște terenuri care sunt în paragină”, a mai declarat primarul din Rovinari, la Tele3.

Complexul Energetic Oltenia deține mai multe terenuri, clădiri, biserici sau cimitire pentru care plătește taxe autorităților locale pe raza cărora se află acestea. 

Vizualizări: 1,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: