Calea Eroilor va fi reabilitată de o firmă din Italia

O firmă din Italia urmează să demareze lucrările pentru înfrumusețarea Axei Brâncuși. Licitația pentru Calea Eroilor, din Târgu Jiu, a fost încheiată, iar contractul va fi semnat până la sfârșitul acestui an. Lucrările vor demara abia în primăvara anului viitor, când vremea va permite. Proiectul este menit să pună în valoare capodoperele lui Brâncuși și să atragă cât mai mulți turiști la Târgu Jiu.

Primarul Marcel Romanescu a explicat că urmează să fie semnat contractul cu firma constructoare în această perioadă: „Pentru Calea Eroilor, în perioada aceasta se semnează contractul cu firma din Italia care a venit la licitație. Anul acesta, este exclus să putem să demarăm lucrările mai ales că vremea nu ne permite”.

Proiectul este în valoare de 40 de milioane de euro, dar va fi realizat în mai multe etape. În primă fază, pentru reabilitarea Căii Eroilor, municipalitatea va aloca peste 7 milioane de lei. „Nu știu dacă voi putea finanța în totalitate proiectul pentru că este un proiect foarte mare, estimat la 40 de milioane de euro. Mi-aș dori să putem să suplimentăm finanțarea, pe etape. Mă interesează Calea Eroilor, de la Poarta Sărutului până la Coloana fără Sfârșit și zona de centru, pentru că vedeți cum arată. Numai oraș turistic nu poate fi declarat Târgu Jiul, pentru că acel ciment amprentat este luat de femeile de serviciu cu mătura”, a mai explicat Marcel Romanescu.

Vizualizări: 1,344

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: