Primăria Tismana reziliază contractul cu operatorul de apă

Primarul din Tismana, Marian Slivilescu, anunță rezilierea contractului de concesiune a furnizării apei de către SC Stânjenelu SRL. Hotărârea Consiliului Local Tismana a fost luată ca urmare a faptului că operatorul nu are aviz de funcționare de la Apele Române și nici șansă să îl obțină, în lipsa canalizării și a unei stații de epurare.

Primarul a explicat pe pagina de socializare că Primăria Tismana risca în viitorul apropiat o amendă de 20.000 de lei, iar operatorul de apă o sancțiune dublă, cu posibilitatea repetării amenzii până la conformare. Conformare înseamnă modernizarea a 43 km sistem canalizare și realizarea a 3 stații de epurare.

Fonduri europene în acest sens pot fi accesate numai prin operatorul regional Aparegio Gorj, susține Slivilescu. “Finanțarea cu fonduri europene de 18.400.000 de Euro doar prin intermediul operatorului regional ApaRegio se poate face. Precizez că nu ApaRegio ne-a rugat să vină la Tismana, ci noi ne putem rezolva problema stației de epurare și a canalizării doar prin intermediul operatorului regional. SC Stânjenelul SRL ar fi solicitat oricum majorarea actualului tarif de la 1,62 lei/mc la 2,05 lei/mc, fără posibilitatea de a face investiții sau de a atrage fonduri europene”, a mai explicat primarul.

Tariful pe care îl va percepe ApaRegio este cel aprobat la nivel de județ de 2,82 lei/mc apă și 3,02 lei/mc canalizare în momentul în care va fi finalizată rețeaua de canalizare.

Vizualizări: 2,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: