Proiectul de suflet al primarului Ciocea, aproape de final

În doar o lună, Bustuchin va fi singura comună din Gorj care va deţine un cadastru sistematic, anunţă autorităţile locale. Cunoscut ca fiind proiectul cel mai apropiat de sufletul primarului Ion Ciocea, cadastrul general al comunei Bustuchin va rezolva multe din problemele cu care se confruntă în prezent cetăţenii din localitate. Proiectul a început în 2013 şi a fost de durată şi pentru că localitatea Bustuchin are o suprafaţă de şase mii de hectare, dar şi pentru că primăria nu a dispus tot timpul de fonduri.

Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, va deveni în cel mult o lună singurul primar din judeţul Gorj care a realizat cadastrul sistematic al localităţii. Un singur sector mai trebuie pus la punct şi toţi cetăţenii din Bustuchin vor avea carte funciară pe proprietăţile lor. ”Unul dintre cele mai importante proiecte pe care îl închid anul acesta este cadastrul sistematic al comunei. Este un proiect pe care mi l-am dorit de mult timp, chiar de la începutul primului mandat numai că nu l-am putut realiza fie din lipsa fondurilor, fie din alte motive. Eu sunt pe punctul de a finaliza acest proiect, mai am un singur sector, cu mici modificări pe care trebuie să le facă societatea din domeniu şi toate sunt depuse la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Îmi doresc să finalizez acest proiect pentru că ar fi primul proiect în judeţul Gorj şi este atât de lăudabil pentru că reuşim să dăm exemplu cu un proiect de bună practică”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Odată cu realizarea acestui proiect, multe din problemele cetăţenilor din comuna Bustuchin îşi vor găsi rezolvare. ”Ştiţi că din 2019 nici APIA nu va mai da aceste subvenţii dacă nu există carte funciară. Sper ca în două luni să finalizăm proiectul ca toată lumea să aibă carte funciară şi asta rezolvă pentru totdeauna problema proprietăţii. Practic această carte funciară va fi actul care reglementează proprietatea, nu va mai fi nevoie de cadastru dacă vor să-şi vândă proprietăţile. Pe de altă parte, acest lucru va reda liniștea cetățenilor, adică le dăm această liniște prin faptul că fiecare știe exact ce are și să evite discuțiile și procesele legate de proprietate”, a mai spus primarul din Bustuchin.  

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: