PROMISIUNE: Stadionul din Târgu Jiu va avea 25.000 de locuri

Primăria Târgu Jiu a lansat ieri pe piaţă două promisiuni pentru iubitorii sporturilor. Prima ar fi aceea că stadionul se va extinde şi va avea 25.000 de locuri, de la 9.000 câte are acum. A doua se referă la extinderea sălii sporturilor cu 600 de locuri, capacitatea actuală fiind de circa 900 de locuri.

Deocamdată, promisiunile sunt la nivelul studiului de prefezabilitate, astfel că vor mai trece câţiva ani până la punerea lor în practică. „Capacitatea stadionului din Târgu Jiu se va extinde la aproximativ 25.000 de locuri. Lucrările de modernizare vizează inclusiv supraînălţarea stadionului, cât şi o parcare vizavi de primărie, pe toată latura stadionului. De asemenea, va fi extinsă şi capacitatea Sălii Polivalente cu încă vreo 500-600 de locuri. Am finalizat studiul de prefezabilitate şi încercăm să obţinem fondurile necesare pentru efectuarea lucrărilor”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Extinderea stadionului ar fi necesară pentru ca Pandurii să joace acasă meciurile de cupe europene. Anul trecut, meciurile au fost jucate pe Cluj Arena, dar nu doar din cauza stadionului, cât a lipsei unui aeroport la mai puţin de 100 de kilometri de Târgu Jiu, precum şi a unor hoteluri de cinci stele în municipiu. Pe de altă parte, rămâne de văzut dacă echipa Pandurii va mai ajunge pe viitor să joace în cupele europene. (D.M.)

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: