Promisiuni noi: Jumătate din drumurile de la Rânca vor fi asfaltate

Autorităţile judeţene fac noi promisiuni pentru staţiunea Rânca. Se anunţă, din nou, asfaltarea drumurilor din zona montană, iar aleșii dau asigurări că lucrările vor și demara de anul viitor. Doar în jumătate din staţiune, însă.

Infrastructura din Rânca lasă de dorit, iar investitorii încep deja să renunţe la afacerile de la peste 1000 de metri altitudine.

Primele drumuri din staţiune care vor fi asfaltate, de anul viitor, vor fi cele care aparţin de Primăria Baia de Fier, staţiunea montană fiind administrată de primăriile Baia de Fier și Novaci. „Promisiunile de anul trecut s-au transformat și în fapte. Baia de Fier are aprobat contractul de finanţare pe PNDL 1. Este la stadiul execuţiei studiului geologic și proiectului tehnic. Imediat ce sunt finalizate aceste proiecte, va începe asfaltarea drumurilor interioare care ţin de Primăria Baia de Fier”, a transmis Cosmin Popescu, președintele Consiliului Judeţean Gorj.

Și autorităţile din Novaci au pus la punct un proiect pentru îmbunătăţirea infrastructurii din Rânca. Nu sunt însă bani și se așteaptă sumele necesare de la Ministerul Dezvoltării. „Și Primăria Novaci a depus un proiect pentru drumurile din Novaci și Rânca. Acest proiect a fost împărţit în două. Se va depune prin PNDL 2. Sperăm să obţinem finanţare. Eu cred că vom semna un contract și demarăm achiziţia de anul viitor. Pe fonduri europene, orașul Novaci nu este eligibil privind infrastructura rutieră. Eu sper ca, din primăvară, să fie asfaltate drumurile”, a fost asigurarea lui Cosmin Popescu.

Vizualizări: 284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: