PNDL îi bagă în sperieţi pe primari

Tensiune mare în rândul primarilor care au proiecte aprobate pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Termenul impus de minister, 30 octombrie, se apropie cu paşi repezi şi mulţi dintre edili încă nu au toate avizele şi aprobările. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat joi că puţini sunt cei întârziaţi şi că au grăbit deja ritmul de muncă. „Toţi primarii sunt în faza finală de avize, puţini sunt cei care erau întârziaţi, dar au recuperat timpul necesar având în vedere că proiectanţii şi toţi contractanţii care le fac documentaţia tehnico-economică au mărit timpul şi o să le predea la timp şi o să depună în timp util tot ce înseamnă proiecte solicitate în PNDL”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean.

În acest context, mai mulţi primari s-au plâns că cel mai mult îi întârzie licitaţiile pentru atribuirea documentaţiilor. Cosmin Popescu le transmite astfel că pot încredinţa şi direct o documentaţie, dacă au o justificare temeinică. „În anumite cazuri, temeinic justificate, primarul poate să încredinţeze direct o documentaţie dacă are justificare, de exemplu că după o reluare a procedurii nu se prezintă nimeni şi atunci poate încredinţa direct către un proiectant autorizat”, a spus şeful Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu.

30 octombrie 2017 este termenul limită până când administraţiile locale mai pot transmite documentaţiile la Ministerul Dezvoltării.

Vizualizări: 1,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: