Promovări marca PNL: A fost numit director la liceu, deși a emis zeci de diplome fără a avea acreditare

Numirea unui nou director la liceul din Bustuchin a agitat apele în comună. Vasile Spiridon, desemnat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj să conducă unitatea de învățământ, nu este agreat de autoritățile locale din cauza colaborării dificile din trecut. Nemulțumirea primarului a culminat în momentul în care la primărie a ajuns o scrisoare prin care i se aduce la cunoștință că, în perioada în care noul director a mai fost la conducerea unității de învățământ, a emis mai multe diplome neacreditate.

Vasile Spiridon a fost din nou numit de Inspectoratul Școlar Județean să conducă liceul din Bustuchin, după câteva luni de pauză.

Acesta a mai fost la cârma unității de învățământ în perioada ianuarie 2017 - ianuarie 2021 și acum ies la iveală nereguli făcute atunci. ”După ce s-a aflat de numirea noului director de la Liceul Bustuchin, la primărie a ajuns o scrisoare prin care mi se aduce la cunoștință că, în perioada 01.01.2017 - 01.01.2021, când domnul profesor Spiridon Vasile Irinel a fost director la Liceul Tehnologic Bustuchin, a eliberat în anul 2018 diplome elevilor ce au absolvit învățământul profesional pentru calificarea ”Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze”, deși liceul nu a fost acreditat pentru această calificare, ci numai autorizat provizoriu, ceea ce înseamnă că a fost încălcată legislația. Absolvenții învățământului profesional din anul 2018 au folosit aceste diplome atât la angajare, cât și la continuarea studiilor în învățământul liceal”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

Primarul din comuna Bustuchin este nemulțumit și de faptul că la numirea noului director nu s-a ținut cont de punctul de vedere al autorității publice locale. ”Eu am avut o discuție cu cei de la Inspectorat și mă gândesc că ar fi trebuit să țină cont de ea. Pe lângă faptul că mereu am avut o colaborare precară, cu stări conflictuale, cu acest domn director, să mai aflu acum că a emis și diplome fără acreditare și cu toate astea este promovat director. Așa este politica și așa se fac numirile politice și se politizează actul educațional”, a mai spus Ion Ciocea.

Vizualizări: 6,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: