Propune prelungirea contractului de comodat cu Pandurii

Consiliul Local Târgu Jiu va analiza în ședința de luni proiectul propus de social-democratul Eduard Lădaru, privind reluarea contractului de comodat cu Pandurii Lignitul Târgu Jiu. Vechiul contract a fost întrerupt câțiva ani, pe perioada modernizării stadionului, cei de la Pandurii susținând mereu că nu și-au recuperat investiția făcută, din această cauză. În proiectul lui Lădaru se arată că Pandurii renunță la dreptul de a solicita despăgubiri pentru perioada trecută din 2014 și până la reluarea contractului de comodat, despăgubiri legate de imposibilitatea folosirii terenurilor și celorlalte bunuri din stadion.

Direcția de Patrimoniu le-a cerut consilierilor să respingă proiectul, motivând că “acest drept poate fi constituit doar în favoarea instituțiilor de utilitate publică, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfășoară activitate de bineface sau de utilitate publică”. Mai mult, autoritatea publică susține că Pandurii nu a avut niciodată drept de folosință exclusivă, ci doar de folosință gratuită împreună cu alte structuri sportive.

Contractul de comodat al celor de la Pandurii a fost suspendat în 2014, pe perioada realizării modernizării de la stadion, prin Hotărâre de Consiliu Local. Când lucrările au fost finalizate, consilierii nu au dat o altă hotărâre pentru încetarea acestei hotărâri, iar interpretarea clubului Pandurii este că respectivul contract de comodat, care avea o valabilitate de 15 ani, până în 2020, ar fi trebuit prelungit cu perioada în care a fost suspendat. (A.A.)

Vizualizări: 1,382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: