Propunere: Centru de depozitare a mașinilor abandonate, la Motru

Un centru de depozitare a vehiculelor abandonate ar putea fi înființat în municipiul Motru. Un proiect de hotărâre a fost inițiat în acest sens de trei consilieri locali, care spun că nu vor să mai vadă mașini parcate pe spații verzi sau uitate pe străzi. Ideea este agreată și de primarul din Motru, Gigel Jianu, dar crede că la acest moment o astfel de investiție este inutilă.

Inițiativa aparține consilierilor locali Ion Cojocaru, Cosmin Morega și Ilie Petrescu. Proiectul de hotărâre privind înființarea centrului de depozitare a vehiculelor abandonate sau fără stăpân identificate pe terenurile care aparțin domeniului public și privat al orașului va fi supus aprobării Consiliului Local în ședința de joi, 23 mai.

Centrul ar urma să fie gestionat de Direcția Publică Motru. ”Nu e vorba numai de mașini abandonate. Sunt proprietari care au câte 2 sau 3 mașini și le țin pe spațiul public fără să plătească. Ocupă parcarea degeaba sau pe spații verzi. Problema asta se va rezolva după ce Poliția Comunitară va face o situație. O ne prezinte până în ședință o situație cu ele. Le ducem la centru, iar proprietarul va plăti pentru ele acolo, să le ridice. Dacă nu vine, se va întâmpla ce se întâmplă și în alte părți. Doar nu suntem primii care facem așa. Au mai făcut și alte orașe. Problema ridicării va fi repartizată Direcției Publice. Se va organiza, va analiza problema”, a declarat Ion Cojocaru, consilier local.

Inițiatorii proiectului spun că încă nu au stabilit amplasamentul pe care va fi amenajat acest centru de depozitare a mașinilor abandonate. ”Sunt câteva opțiuni. Lângă stația de epurare, ar mai fi ceva locuri la fostele mine, pe platformă. Va fi terenul pietruit, se va face un țarc acolo, se va închide, va fi securizat, se vor pune camere de supraveghere și atât”, a mai spus Ion Cojocaru.

Primarul din Motru, Gigel Jianu, crede că ideea este bună, dar greu de pus în practică în acest moment. ”Nu avem așa multe mașini care să fie în situația să fie ridicate și să construiești un centru special pentru asta. Deocamdată, este inutil. Dacă normele de punere în circulație a autovehiculelor vor fi mai aspre și atunci mai multe mașini vor fi trase pe dreapta, atunci da. Dar, nu înseamnă că nu este o propunere bună. Este o propunere foarte bună, dar inutilă la acest moment”, a comentat edilul din Motru.

Conform proiectului de hotărâre, regulamentul de funcționare al centrului va fi întocmit ulterior de serviciile de specialitate din cadrul primăriei Motru.

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: