CNAIR aproape că pune pariu cu noi că face drumul expres Târgu Jiu - Craiova

Sunt bune campaniile electorale pentru că politicienii fac promisiuni. Uneori sunt convingători, îți arată proiecte, bugete, licitații lansate, dar trec anii și concret nu se întâmplă nimic. O promisiune importantă pentru zona Olteniei este realizarea unui drum expres Târgu Jiu - Craiova și a încă unui drum expres Craiova - Pitești. Proiectarea și execuția acestora au fost lansate în licitație publică și, dacă nu am avea experiența a 30 de ani de minciuni continue, poate am privi cu încredere aceste demersuri.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri pe portalul de licitații publice că termenul până la care pot fi depuse oferte pentru proiectarea Drumului Expres Craiova - Târgu Jiu este de 30 mai. Asta deși termenul inițial a fost 3 mai, apoi s-a dat o erată că este 17 mai. Pe 17 mai a apărut o nouă erată, cu termenul de 30 mai.

“Pandurul” a scris vineri că este probabil ca după ce trec alegerile europarlamentare din 26 mai să se anuleze de tot, mai ales că aproape toate licitațiile lansate în acest an de CNAIR sunt amânate, iar sursă de finananțare nu există.

Am fost plăcut surprinși că, deși articolul a fost publicat vineri seara, în câteva ore CNAIR a venit cu precizări. “CNAIR este obligată să decaleze termenul limită pentru depunerea ofertelor, ori de câte ori un potențial aplicant solicită clarificări care au ca efect modificarea ori completarea documentației de atribuire, astfel încât toți operatorii economici să aibă timp suficient la dispoziție pentru a adapta ofertele la noul mod de interpretare a elementelor contractului. În caz contrar, proiectul poate fi blocat definitiv de operatorii economici nemulțumiți, prin decizii ulterioare ale instanțelor”, arată compania de drumuri.

CNAIR mai susține că "Toate proiectele lansate în licitație publică au finanțare", în timp ce în anunțul licitației pentru drumul expres Târgu Jiu - Craiova apare astfel: "Cu toate că la data inițierii prezentei proceduri de achiziție publică nu există un contract de finanțare semnat, Autoritatea Contractantă estimează că va obține finanțarea necesară semnării contractului în semestrul II al anului 2019".

În continuare, CNAIR încearcă să acrediteze ideea că ziariștii pot pune în pericol proiectele sale. “CNAIR atrage atenția celor care vehiculează informații false sau insuficient fundamentate în spațiul public că prin acest tip de abordare pot pune în pericol buna derulare a acestor proiecte, prin scăderea interesului companiilor serioase față de contractele lansate în licitație publică”, arată comunicatul, care dă asigurări că “aceste proiecte sunt lansate în licitație în baza unor proceduri legale bine stabilite și nu sunt influențate de perioadele de campanie electorală”. Din fericire vom mai tot fi în campanie electorală până în 2020, o să tot vedem politicieni pe la Târgu Jiu și bine ar fi ca timpul să le dea dreptate celor de la CNAIR, deși nu cred.

Dăncilă îl apără pe ministrul Cuc, în Gorj: Nu a minţit!

Premierul Viorica Dăncilă îl apără pe ministrul Transporturilor care a dat termene peste termene pentru finalizarea centurii Târgu Jiului şi pentru drumul expres Craiova – Târgu Jiu. Nu putem spune că a minţit, a fost mesajul Vioricăi Dăncilă, prezentă, sâmbătă, în Gorj. Primul-ministru a adăugat că Guvernul este conştient că poporul s-a săturat să aştepte şi a venit cu noi promisiuni. „Nu putem să spunem despre cineva că a minţit dacă nu avem toate argumentele. Eu nu aş fi atât de radicală. Noi avem convingerea că românii s-au săturat să aştepte. Nu mai au răbdare şi încercăm să facem cât mai multe lucruri într-o perioadă cât mai scurtă. Dacă ministrul a venit aici şi a făcut aceste afirmaţii, să aveţi certitudinea că se va face acest lucru. Le-am spus tuturor miniştrilor că promisiunea e datorie curată şi că, dacă nu au convingerea că pot realiza un anumit lucru, să nu-l promită. Dacă domnul Cuc a venit aici şi a spus că va realiza acest lucru, eu sunt convinsă că acest lucru se va realiza. Sunt convinsă că Mihai Weber va pistona în aşa fel încât să nu se întârzie cu nici o zi din ceea ce s-a promis. Puteţi să aveţi convingerea că venim cu cele mai bune intenţii”, a spus Dăncilă.

Vizualizări: 1,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: