Noi amenzi pentru comercianții de lemne

Polițiștii gorjeni au făcut vineri noi controale la depozite de material lemnos. O firmă din Stănești avea în gestiune o diferență de peste 16 mc material lemnos, între stocul scriptic și cel faptic. Poliţiştii au dispus plata contravalorii cantităţii de material lemnos neevidenţiat în gestiune, în valoare de aproximativ 2.700 lei, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 lei, conform Legii 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Tot vineri, poliţişti din cadrul Poliției Orașului Tismana au identificat în trafic un bărbat de 45 de ani, din comuna Mătăsari, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza satului Celei, cu care transporta cantitatea de 6,8 mc lemn de foc esență fag, fasonat în bocuri. Din cercetările efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi efectuat transport de material lemnos, în mod repetat, cu același aviz de însoțire.

Având în vedere cele constatate, poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului, conform Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, fiind dispusă confiscarea întregii cantităţi de material lemnos. (A.A.)

Vizualizări: 1,400

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: