Cât costă un pachet turistic în oraşul lui Brâncuşi

Peste 80 de mii de turişti au ajuns în judeţul Gorj în anul 2016, arată o statistică a autorităţilor judeţene, cei mai mulţi fiind români. De altfel, agenţiile de turism din judeţ oferă o serie de pachete extrem de atractive atât din punct de vedere financiar, cât şi turistic. De exemplu, un pachet turistic „Acasă la Brâncuşi” costă undeva la 160 de euro de persoană pentru trei nopţi de cazare, transport şi masă.

Povestea Gorjului în peste zece pachete turistice. Acesta este conceptul cu care agenţiile de turism încearcă să atragă turiştii în oraşul lui Brâncuşi. De exemplu, Agenţia Gorj Turism are în aceste moment zece pachete turistice în care le oferă turiştilor vizite la operele brâncuşiene, la Hobiţa, Tismana, Baia de Fier, Polovragi, la bisericile şi mânăstirile din judeţ, precum şi la alte obiective. Şi preţurile sunt rezonabile, astfel că un pachet „Acasă la Brâncuşi” costă 160 de euro de persoană pentru un grup de 40 de persoane şi 165 de euro pentru un grup de 18 persoane. Pachetul include trei nopţi de cazare la un hotel de două-trei stele, două prânzuri, trei cine, transport cu autocarul, asistenţă turistică şi cocktail de rămas bun. Sejurul cuprinde vizite la operele din Parcul Central, plimbare la Tismana, plimbare pe Cheile Sohodolului, vizită la Hobiţa, muzeul de la Curtişoara şi mânăstirea Lainici.

Un alt program, denumit „În Gorj-bagaje pentru paradis”, vine cu o altă ofertă: 255 de euro de persoană pentru cinci nopţi de cazare, cinci cine, patru prânzuri, cocktail şi asistenţă turistică. Oferta cuprinde vizite la Peştera Polovragi, Cheile Olteţului, staţiunea Săcelu, plimbare pe Axa Brâncuşi până la Coloana Infinitului, cină ciobănească specifică zonei Baia de Fier şi vizită la Casa Memorială „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu.

Oferte avantajoase

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că astfel de pachete au căutare în rândul turiştilor. „Avem un catalog care se cheamă «Povestea Gorjului în programe turistice» şi acolo avem toate programele din Gorj. Sigur că sunt vândute. Cei pe care îi vedem în parc că trag cu autocarele vin în Târgu Jiu prin astfel de programe. Sunt turişti în judeţul Gorj, avem cu ce să-i atragem, ofertele sunt avantajoase”, a declarat Laura Dragu, reprezentant Gorj Turism.

Mai mulţi turişti

Statisticile arată chiar şi o creştere a turiştilor în judeţul Gorj. Astfel, în anul 2016 au ajuns în judeţul Gorj 84.273 de turişti, total înnoptări 149.869. Din acest număr, 81.153 sunt români, iar 3.120 alte naţionalităţi. „Raportat la anul 2015 este o mică creştere, fiind înregistraţi 78.918 turişti cu 147.156 de înnoptări. În aceste statistici ne raportează numai cei care au certificat de clasificare al Autorităţii Naţionale de Turism. Capacităţi de cazare sunt mai multe, dar nu este o statistică completă pentru că numai în zona Rânca, Novaci, la noi apar doar 40 de unităţi, ori ele sunt mult mai multe, sub alte denumiri, gen case de vacanţă”, a declarat Vasile Păunescu, directorul Direcţiei de Statistică Gorj.

Galerie foto


Vizualizări: 3,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: