Motivul pentru care Pandurii vrea să promoveze în 2021

Fostul președinte de la Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu, a spus care este motivul pentru care echipa de suflet a gorjenilor trebuie să revină anul viitor în Liga I. “Anul viitor este unul extrem de important pentru gorjeni și pentru români, pentru că se împlinesc 200 de ani de la revoluția lui Tudor Vladimirescu și a pandurilor lui”, a spus Marin Condescu.

Acesta este printre puținii oameni care au crezut în supraviețuirea clubului de fotbal atunci când toate autoritățile locale, fără excepție, și-au dat mâna pentru a îngropa Pandurii, în speranța că se va pierde urma unor bani risipiți și a unor dosare penale. Echipa părea condamnată la retrogradare în Liga 3 în acest an, dar pandemia provocată de noul coronavirus a făcut ca Pandurii să rămână în Liga 2. “Este un semn că toți trebuie să ne mobilizăm și să ajutăm această echipă”, susține Condescu.

Tudor Vladimirescu, născut în Vladimir - Gorj, conducător al revoluției de la 1821, va fi sărbătorit anul viitor printr-o serie de manifestări publice pe raza județului Gorj.

Acum 200 de ani, Țara Românească a fost scena unei mișcări sociale și naționale complexe. O mișcare revoluționară a izbucnit în Oltenia și a cuprins cea mai mare parte a Principatului.

Cauzele sale se găseau parțial în condițiile insuportabile ale abuzurilor domnitorilor fanarioți și parțial în abuzurile fiscale și administrative ale dregătorilor locali. La alt nivel, câțiva boieri se străduiau să pună capăt suzeranității otomane, în timp ce alții se concentrau asupra izgonirii fanarioților.

Acțiunile lor răspundeau direct puternicului sentiment patriotic și reprezentau o manifestare de conștiință națională care-și găsise deja expresia teroretică în proiectele boierilor reformatori. Cerințele economice și sociale ale țăranilor și aspirațiile politice ale boierilor s-au intersectat în mișcarea condusă de Tudor Vladimirescu, una dintre cele mai influente personalități din istoria modernă timpurie a românilor.

Prima echipă de fotbal a orașului Târgu Jiu a fost Gorjul Târgu Jiu care a participat în sezonul 1946-1947 al Diviziei C. În paralel exista și formația Flacăra Târgu Jiu care a evoluat la finalul anilor 1950 tot în Divizia C. În 1962 a fost înființată echipa Pandurii Târgu Jiu, printr-o fuziune a marilor rivale de atunci, Flacăra-Unirea și CIL Târgu Jiu.

“Istoria ne obligă să revenim anul viitor în Liga 1”, a concluzionat Marin Condescu. Asta deși Primăria Târgu Jiu încearcă să împiedice echipa să mai joace pe stadionul Municipal, pe un gazon făcut și întreținut din banii clubului. Factorul financiar va fi determinant pentru promovare, Pandurii având pe rolul instanțelor de judecată procese care i-ar putea aduce în cont milioane de euro.

Vizualizări: 1,477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: