Propunere: Ședințele consiliului local, live pe Facebook

Un fost consilier local din Târgu Jiu are o propunere pentru noul primar liberal Marcel Romanescu. Ședințele de consiliu local, inclusiv ședințele comisiilor, să fie transmise live pe Internet. Propunerea vine de la Matei Nădrag, fost consilier local și viceprimar pentru scurt timp.

Matei Nădrag arată în adresa trimisă primăriei că face propunerea în calitate de cetățean al municipiului Târgu Jiu. Nădrag îi solicită primarului Romanescu să asigure „transparentizarea Consiliului Local Târgu Jiu prin transmiterea în direct pe pagina oficială a Primăriei Târgu Jiu, cât și pe Facebook, a tuturor ședințelor Consiliului Local și a comisiilor de specialitate ale Consiliului Local”. Nădrag ar vrea ca toate ședințele să fie înregistrate, arhivate și postate pe pagina de Internet a primăriei.

Nădrag spune că, potrivit legii, ședințele sunt publice, dar în realitate sala de ședințe este ocupată în proporție de 70% de consilieri și angajați ai primăriei, nefiind spațiu pentru publicul interesat. Fostul consilier arată că tehnologia existentă permite aceste transmisiuni fără să implice costuri suplimentare.

Vizualizări: 1,394

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: