Prostănacul este prost!?

 După vizita la Cluj, lui Geoană i s-au cam sterpezit dinţii. Neputând să facă diferenţe între o zonă şi alta, între oameni şi de multe ori nici între localităţi, Geoană s-a trezit pleznit peste ochi chiar de membrii marcanţi ai PSD-ului din Ardeal. Crezându-se la Dăbuleni, de vorbă cu bostangii, Geoană a plus placa şi la Cluj, crezând că merge. După ce s-a trezit, s-a pomenit în faţa lui Ioan Rus, unul dintre greii PSD, care, de sila miticilor bucureşteni, s-a dat la o parte din partid. Acesta i-a sugerat să-şi schimbe discursul public şi să-l transforme din şezătoare în dezbatere, că altfel o ia iar pe coajă. Rus i-a reproşat candidatului că, în loc să propună soluţii viabile de scoatere a României din criză, soluţii care să vină în sprijinul oamenilor de afaceri, el se ţine de dezbateri sterile gen ”perdelele lui Udrea”. Social democraţii clujeni, oameni aşezaţi pe poziţii economice şi nu politice, i-au mai reproşat lui Geoană şi echipei lui de campanie că se ocupă prea mult de consumatorii de buget şi nici nu-i bagă în seamă pe producătorii bugetului. 
Practic, i-au arătat „Prostănacului” care sunt căile de obţinere a voturilor din Ardeal. De această zonă depinde, se spune, viitorul preşedinte al României şi pentru care se bat toţi candidaţii care contează în alegerile prezidenţiale. Nu cred că a înţeles ceva Geoană din ce i-a spus Rus, pentru că reacţia lui a fost de Gâgă. Putea ori să rămână ferm în prostia lui ori să-şi nuanţeze discursul dacă aprecia că Rus are dreptate. 
 Ca un prostănac, Geoană s-a repezit ca proasta în târg să-l mângâie pe Rus cu apelativul Ucu şi să creadă că observaţiile acestuia sunt rezultatul revenirii în politică. Prost să fii, noroc să ai! Dacă prostovanul a vrut să fie ironic şi ameninţător când a amintit de apelativul Ucu, apelativ pe care-l folosea şi paraşuta de Laura Andreşan pe vremea când a dezvăluit că „şi-o punea” cu fostul ministru de interne între două şedinţe guvernamentale, nu cred că a nimerit momentul potrivit. Dacă l-a folosit numai pentru că nu avea altă ideea scrisă pe hârtie, iar nu e bine, ştiut fiind că cei doi nu se mai alintă ca între prieteni de când „Grupul de la Cluj”, fondat pe cei trei politicieni serioşi, Vasile Dâncu, Vasile Puşcaş şi Ioan Rus, a demisionat în semn de protest faţă de miticii din toate funcţiile partidului. 
 Oricum ar fi fost, cert este că răspunsul lui Geoană la interpelările publice ale lui Rus au fost un fâs de care s-ar ruşina şi Micky Şpagă dacă ar fi înţeles ce i s-a sugerat. Pentru că după vizita la Cluj Geoană a trecut la diminutive şi alinturi de alcov, ne aşteptăm ca la Bucureşti să-l auzim adresându-se lui Viorel Hrebenciuc cu diminutivul „Vio”, lui Cosmin Guşe cu „Minu”, lui Liviu Dragnea cu „Ivi”, iar lui Ion Iliescu cu „Ucu2”. Nu mai vorbim despre Adrian Năstase căruia deja îi spune „Adi”.


Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: