Protecția Copilului, acasă la fetele bătăușe și la cele bătute

Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protectia Copilului Gorj s-a autosesizat în privința scandalului în care o minoră a fost bătută de alte fete. O echipă din cadrul instituției se va deplasa la fiecare familie pentru a analiza situația acestora.

„În după-amiaza zilei de duminică, 06.09.2020, Poliția Municipiului Târgu-Jiu a solicitat participarea unui psiholog din cadrul DGASPC Gorj la audierea minorelor implicate în incidentul care a apărut în mediul online și în mass-media. Imediat, psihologul instituției noastre s-a deplasat la sediul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, oferind suport psihologic pe tot parcursul audierilor", a transmis Protecția Copilului.

Cu această ocazie, instituția s-a autosesizat cu privire la acest caz, urmând ca începând din dimineața zilei de luni, 07.09.2020, să întreprindă o anchetă de evaluare a situației socio-familiale la domiciliul tuturor minorelor implicate în incident. "Ancheta va fi efectuată de o echipă multidisciplinară formată din psiholog, asistent social și consilier juridic. În funcție de constatările efectuate, se vor întreprinde măsurile legale ce se impun”, spune Minodora Sucea, purtatorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Psihologul care a asistat la audierea fetelor spune că acestea își regretă fapta, iar cea mai afectată din punct de vedere emoțional este victima. Fata bătută are și câteva leziuni pe față, conform psihologului.

„ Li s-a oferit tuturor celor 5 minore implicate în conflict suport psihologic pe perioada audierii, urmând ca acestea să fie evaluate și incluse într-un program de consilere psihologică. Fetele ar fi recurs la un astfel de gesturi posibil din cauza problemelor adolescentine pe care le traversează. Noi trebuie sa le ajutăm să conștientizeze că un astfel de comportament nu este unul adecvat. Fetele erau destul de afectate în momentul audierii și au început să realizeze fapta. Victima, din punct de vedere emoțional, este destul de afectată. Are câteva leziuni la nivelul scalpului și la față”, a spus Lidia Bîrsan, psiholog în cadrul DGASPC Gorj.

Vizualizări: 4,495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: