Protecţia Copilului Gorj angajează asistenţi maternali

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj este în plin proces de recrutare a asistenţilor maternali. Potrivit conducerii, în Gorj sunt 114 asistenţi maternali care au în îngrijire peste 210 copii. Asistentul maternal care ia în îngrijire trei copii primeşte de la DGASPC 2.300 lei, reprezentând contravaloarea salariului, alimentelor şi rechizitelor.

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a anunţat că a început procesul de recrutare a asistenţilor maternali. „Vrem să angajăm asistenţi maternali, noi avem aprobaţi un număr de 200 de asistenţi maternali, dar în prezent avem doar 114 şi 210 copii daţi în plasament”, a declarat Dumitru Cotruna, directorul DGASPC Gorj.

Condiţii de recrutare

Gorjenii care aleg să ia un copil în plasament vor fi aspru verificaţi de reprezentanţii direcţiei. „Îi vom verifica acasă pentru a vedea dacă au condiţii să crească un copil, dacă au camera copilului, dacă au cel puţin un venit. În principiu, cei care optează să ia în plasament trebuie să aibă peste 18 ani şi să aibă minim zece clase pregătire. Vor urma apoi nişte cursuri în cadrul direcţiei, etapa finală fiind un test de verificare a cunoştinţelor privind îngrijirea copilului pe care îl vor susţine obligatoriu”, a precizat directorul DGASPC Gorj, Dumitru Cotruna.

RECOMPENSE

Asistentul maternal care va lua un copil în plasament primeşte 800 de lei salariu, 1.300 lei pentru doi copii la care se adaugă şi un supliment de 300 lei pentru hrana şi din trei în trei luni haine şi rechizite şcolare. „În medie, asistentul maternal care are trei copiii în îngrijire primeşte 2.300 de lei incluzând salariul, alimentele şi rechizite”, a menţionat Cotruna.

CONCURS

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj scoate la concurs funcţia publică vacantă de şef Serviciu Management de Caz pentru copilul aflat la asistent maternal profesionist. Concursul are loc în data de 16 octombrie la Agenţia Naţională a Funcţionarilor  Publici. „Este vorba de un serviciu din cadrul direcţiei care a fost divizat din cauza volumului prea mare de muncă. Şeful acestui serviciu coordonează activitatea a tot ce înseamnă asistenţă maternală”, a declarat Dumitru Cotruna, şeful DGASPC Gorj. 

Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: