Protest al cabanierilor de la Rânca

Vreo câteva sute de persoane care sunt proprietare de cabane, pensiuni sau hoteluri în stațiunea Rânca vin luni la Târgu Jiu să își spună nemulțumirile în fața reprezentanților administrației județene. Șeful asociației care reprezintă interesele concesionarilor din stațiune, Constantin Pănescu, a finalizat demersurile pentru autorizarea unui miting de protest în centrul municipiului, el spunând că, pe parcursul a trei ore, începând cu ora 11.00, în fața Prefecturii ar trebui să se prezinte cel puțin 250 de persoane care plătesc taxe și impozite pentru terenurile concesionate la Rânca.
„Nemulțumirile față de autorități sunt multe, dar cea care a pus capac la toate este moartea acelui băiețel care a căzut într-o fosă septică. Toată lumea știe că s-au cheltuit milioane de euro pentru rețeaua de canalizare de la Rânca, dar rețeaua e nefuncțională. Dacă ar fi funcțională cred că e evident că nimeni nu ar mai fi avut nevoie de fosă la cabana proprie și, ca urmare, acel băiețel putea fi în viață. Dar nemulțumirile sunt legate și de proasta administrare a stațiunii. Asfalt este doar pe șoseaua principală, în rest e nămol când plouă sau gropi când e secetă. Nu mai vorbim de spații de parcare moderne și de multe alte facilități care sunt necesare pentru dezvoltarea turismului. Reprezentanții statului știu doar să vină în control, să dea amenzi și eventual să închidă Transalpina ca să ne blocheze complet, așa cum din păcate s-a mai întâmplat”, a menționat Pănescu.
Primăria susţine că a autorizat protestul pentru ora 12.00. "Comisia a dezbătut această solicitare, s-a hotărât ca luni, 4 aprilie, între orele 12 și 14, cabanierii, prin această asociație, a concesionarilor, să aibă posibilitatea să organizeze evenimentul în Piața Prefecturii", a declarat Aurel Popescu, viceprimar Târgu Jiu.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: