Sute de cereri pentru blocurile sociale din zona Ciocârlău

Cele două blocuri de locuinţe sociale realizate de administraţia locală din Târgu Jiu în zona Ciocârlău au început să prindă contur. În prezent se lucrează la finisajele interioare, urmând ca în luna iulie investiţia să fie recepţionată. Bătălia pentru o locuinţă socială la Târgu Jiu este însă una crâncenă. Peste 700 de cereri au fost depuse în ultimii ani.

Prin realizarea celor două blocuri în zona Ciocârlău vor fi înfiinţate 64 de locuinţe sociale. Investiţia se ridică la 6 milioane de lei, bani guvernamentali, iar primăria contribuie cu asigurarea utilităţilor. Lucrările au început în luna martie a anului 2015 şi sunt destul de avansate. În prezent muncitorii constructorului au fost mobilizaţi pentru efectuarea finisajelor interioare. "Lucrările de construire acelor două blocuri de locuinţe sociale din zona străzii Ciocârlău se află într-un stadiu avansat. Este vorba de blocuri cu regim de înălţime subsol, parter şi trei etaje. Investiţia cuprinde pe lângă obiectivul de bază şi amenajarea întregii zone, pornind de la reţelele tehnico-edilitare, precum şi asigurarea parcajelor, aleilor pietonale, acceselor auto, loc de joacă pentru copii, spaţii verzi, iluminat public, dotările urbane şi celelalte", a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din primăria Târgu Jiu.
Sute de târgujieni au solicitat la primăria Târgu Jiu o locuinţă socială. Cei care vor primi o locuinţă nu o vor putea cumpăra, ci vor plăti o chirie lunară la primărie. "La nivelul municipiului au fost depuse aproximativ 700 de dosare. Menţionez că municipalitatea, în ultimii ani, a repartizat aproape 900 de unităţi de locuinţe către cei îndreptăţiţi, atât prin programul ANL, respectiv locuinţe pentru tineri, cât şi locuinţe sociale. Bineînţeles că sunt criteriile prevăzute de lege. Conform legii 114, legea locuinţei, sunt criteriile stabilite şi acestea se vor aplica la repartizarea locuinţelor", a mai spus Raul Chiriac.
Cele două blocuri ar trebui să fie gata în luna iulie. Totuşi, reprezentanţii primăriei sunt de părere că lucrările vor fi încheiate mai devreme.

Galerie foto


Vizualizări: 428

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: