Trei mii cuiburi de ciori în Parcul Central!

Municipalitatea din Târgu Jiu a pus gând rău ciorilor din Parcul Central! O echipă de alpinişti utilitari a fost contractată de primărie pentru a doborî cuiburile acestor păsări. Specialiştii au început deja treaba, acţiunea urmând să se desfăşoare timp de o lună şi jumătate. Câteva mii de cuiburi vor fi distruse în următoarea perioadă.

Timp de mai multe săptămâni, doi alpinişti utilitari vor acţiona pentru distrugerea cuiburilor şi pentru toaletarea arborilor foarte înalți din cel mai mare parc al municipiului Târgu Jiu. Specialiștii au început această acțiune cu pomii din zona dinspre Piața Centrală. Circa 3000 de cuiburi de ciori vor fi doborâte în cadrul acțiunii ce se va desfășura primăvara aceasta.
Zgomotul produs de păsări, dar și mizeria pe care o fac ciorile creează disconfort locuitorilor oraşului care vizitează parcul, dar mai ales turiştilor care vin să vadă operele lui Constantin Brâncuşi, aflate în Parcul Central. "Dacă se înmulţesc în fiecare an, normal că sunt multe. Trebuie distruse toate cuburile acestea şi ouăle, ca să nu se înmulţească. Se murdăresc băncile. Mai stai pe o bancă, îţi mai pică ceva în cap. Acum asta este, sunt păsările cerului, nu le putem stârpi noi", a spus un cetățean.
Administraţia locală din Târgu Jiu întreprinde astfel de acțiuni de câțiva ani însă ciorile revin mereu în Parcul Central. Ciorile nu pot fi împușcate, iar primăria nu poate face nimic mai mult decât să distrugă cuiburile acestora. "Am început în Parcul Central cu distrugerea cuiburilor de ciori. Din păcate trebuie să facem acest lucru doar cu alpiniștii, nu putem lua altfel de măsuri. Vor lucra în jur de o lună și jumătate până vom distruge cuiburile de ciori. Sperăm să mai eliminăm din disconfortul creat de aceste păsări. Acțiunea ne costă în jur de 15.000 lei", a declarat Ionuț Jilăveanu, șeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul primăriei Târgu Jiu.
Astfel de acțiuni vor avea loc și în zona spațiilor verzi din cartierul Debarcader.

Galerie foto


Vizualizări: 1,000

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: